Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 48

Glad advent! Äntligen är december här med allt myset, tända ljus och stämningen som följer med. Vi har varit lite sega på dekoreringen hemma, vi tog fram det mesta igår, vilket är väldigt sent. 
Den här veckan ska jag möta några vänner, jag ska på julbord med ena jobbet på fredagen, äta lutfisk på lördagen och jobba på söndagen. När jag går igenom min kalender märker jag att det är fullt upp nästan hela december, vilket absolut är mysigt, men lite småstressigt. Kommer jag hinna med allt det jag önskar innan nyåret?

Här är lite bilder från förra veckan. 

 Måndagen gjorde jag och barnen på jobbet klart huset till alven Alva som ska vara med oss under december. 

 Efter jobbet gick jag och handlade lite grann. Behövde en del småsaker som nya leggings (är det bästa att ha på sig på förskolan), torrschampoo och lite mindre nödvändiga saker som en till klänning och nytt nagellack. 

 Köpte massvis av supergoda lakritskulor. Påminner om de där dyra lakritskulorna, bara aningens billigare. 

 På förskolan har vi jobbat med våra sinnen och förra veckan var det syn vi jobbade lite mer med. Vi släckte bland annat ned hela avdelningen och lekte med glowsticks. Det var väldigt spännande att se hur olika barnen lekte. En grupp var väldigt fokuserad på att bygga former med dem, en använde dem i rollek och den sista gruppen gömde ett av barnen alla pinnarna inne på avdelningen och de andra fick leta. Väldigt kul. 

Söndagen var en lugn dag. Vi började dekorera hemma, hängde upp julgardiner och satte ihop julgranen. Vid fyra hörde jag musik ute och tydligen så tändes våran julgran ute och en liten orkester som spelade julmusik. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…