Fortsätt till huvudinnehåll

Julbord på Hakkaiza

DSC_3153
I fredags var det dags för julbord med jobbet. Vi skulle ute och äta på Hakkaiza, årets bästa kinesiska restaurang i Norge. Jag hade på mig förra årets julklänning som kommer från New Look, en grön (fejk)omlottklänning i sammet. Hade tänkt att ta superbilder, men det var alltför mörkt + att jag hade för dålig tid för att trixa med kameran. Beställde hem en ringlampa i söndags som jag hoppas kan hjälpa lite grann. 

PC080003
Var så himla peppad på att komma ut och testa ett nytt ställe. 

PC080012
Jag och en kollega delade på en smaksmeny med lite blandade rätter. Vi började med dessa Szechuan Dumplings som var riktigt goda. 

PC080014
Nästa rätt var dessa friterade kycklingklubbor. De var helt ok. Alla kom överens om att de här kunde man ha hoppat över i menyn. 

PC080015
Det var en till smakmeny som hade dessa Tapioka Dumplings som såg spännande ut. De ska visst vara riktigt goda. 

PC080018
Första huvudrätten var wokad Entrecote som var riktigt gott. Väldigt smakfullt kött. 

PC080023
Den andra huvudrätten var wokad brosme, som var helt ok. Men var så himla mätt när vi kommit hit i ätandet att jag inte orkade så mycket. 

PC080026
Till dessert åt vi en form för typ salt kräm med mango sås och marängbitar. Helt ok, men inte något jag skulle beställa om jag kunde välja, men kul att ha smakat. 

Efter maten var vi några stycken som for vidare ut. Trillade i säng vid halv två, vilket kändes som en bra tid. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…