Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 21

Hej och glad måndag. Snart är det juni och sommar på riktigt. 
Idag är det min födelsedag och min avslutningsceremoni för min klass. Jag ska också till frisören idag och klippa mig. Har inte gjort det på nästan ett år, så det behövs. Efter ceremonin ska jag, Martin och min familj ut och äta. Mest troligen dim sum. Hoppas verkligen det blir en bra dag. 

Annars den här veckan börjar jag jobba. Igen. Hoppas jag. Foten är fortfarande inte helt bra sen jag snubblade i slutet av mars. Det här tar fruktansvärt lång tid och jag är less på att inte kunna gå som vanligt folk. Att power walka är ingen bra idé. Blir stort sett förbi gått av alla.
Till helgen är det musikkens dag på lördag och spelkväll på söndagen.  

 Måndagen var jag riktigt godissugen och hittade choklad vi köpte i Bryssel. Det var väldigt gott. 

Tisdagen hängde jag vid mammas båt. Det var otroligt varmt och soligt, men jag hade smörjt mig in med spf 50, så skulle vara säker.

 Martin kom också till båten och vi for med mamma och hennes sambo på en liten åktur.

 Onsdagen såg jag ut som en röd panda. Det var visst inte nog solkräm i ansiktet.

 Torsdagen var Martin godissugen och åt lite mintchokladgrodor. På torsdagskvällen fick vi besök av Martins bror och hans familj kom på besök och det var trevligt. 


 Vi har haft en ettrig geting på besök under den här veckan, men vi har inte tänkt så mycket mer på det. Martin kollade upp var den var som mest och hittade det här. Kändes inte så trevligt. 

 Fredagen hade färgen lugnat sig lite, men istället fått öppna sår i pannan. Får undvika solen mest möjligen efter att det här har lugnat sig innan bröllopet.

 Fredagen såg vi på Alice through the looking glass. Speciell film. Vi tyckte det var lite irriterande hur kriget kom till mellan systrarna. Så onödig grej (vill inte spoila filmen, så har du sett den förstår vad jag menar). 

 Det var fint väder på fredagen så vi gick till två andra insjöar som är nära oss. Min fot var oenig, men det gick helt ok.

 Se så fint det är.

 Jag hade sett på En prinsessas dagbok ett och två och viaplay föreslog Blond & Blondare. Som jag älskade den när den kom ut. 

 Lördagen var det avslutningsfest för min kull och började med fest på St Hanshaugen. På kvällen var jag på en egen fest med mina vänner. Hade en riktigt fin dag och det kommer bli märkligt att inte ses på samma sätt som vi gjort i flera år. 

 På söndagen var jag och Martin och såg på rullstolsrugby. Ser riktigt våldsamt ut och låter mycket när de smäller i varandra. Var en som välte och det såg lite obehagligt ut. De sitter fast i stolen, så det går bra. 

 Vi hade planerat ett tag att grilla och bada på söndagen, för vädret skulle vara strålande och 28 grader. Men väderleksrapporten var väldigt obestämd. Ena stunden strålande väder, fem minuter senare åska och regn hela dagen, nästa fint osv. Men vi for och grillade och badade. Var kallt men uppfriskande. 

Efter badandet for vi hem och spelade lite spel.Första omgången gick det riktigt dåligt för mig, nästa så vann jag stort. 

Hoppas du får en fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …