Fortsätt till huvudinnehåll

En spontan dejtkväll onsdag förra veckan

Onsdagen förra veckan hade jag en del saker att göra i stan. Jag hade köpt nya strumpbyxor som hade spräckt i sömmen efter en användning, jag skulle skicka iväg en gammal ring jag sålt och hämta och lämna böcker på skolans bibliotek.

 Det var äntligen lite sol ute efter ett par dagar med regn och snö. 

 Mina nya superskor som är vita, men blir gröna i solen. 

 Martin var färdig på jobbet och var i stan nästan samtidigt som jag var färdig med det jag skulle göra. Vi gick förbi Outlands nya spelbutik men stor spelyta. 

 Martin bestämde att vi skulle ha en liten dejtdag för det var det längesen vi hade haft. Och jag tackar inte nej till det. 
Vi valde att gå till Xìch Lô vid Vika Terrassen för att äta. Det är vietnamesisk fransk fusion mat. När jag var på bröllopsmässa i mars så fick jag och mamma provsmaka lite desserter som smakade himmelskt. 

 Vi var förtidigt ute (10 minuter...) för att kunna beställa från deras tapas middagsmeny, så vi beställde varsin bánh mì som vi delade på, allt för att få smaka mest möjligen. 

 Tvingade Martin att se lite glad ut. 

 När den där klänningen inte orkar mer, kommer jag att bli riktigt ledsen.

 Vi tog en med kyckling teriyaki och en med oxekött. Så himla gott. 

 Martin tyckte att vi förtjänade lite desserter, så vi delade på det här. Det var en kaka med papaya och valnötter, en chokladkaka och en form för smörkaka. Allt var himmelskt gott, men den kakan alltså. Gudars. Den var hård om kanten men alldeles mjuk och fluffig i mitten, smakade hur mycket choklad som helst. Är så tacksam att vi aldrig åt där medans vi bodde fem minuter undan (när vi hade vattenskada förra året). För då hade min ekonomi gått under, det kan jag lova. 

Men vi ska absolut komma tillbaka en kväll och äta tapas. 

Martin tyckte att det var längesen vi var på bio, och det var ju så himla passande att ena biografen (Klingenberg) som ligger riktigt nära där vi var hade en visning av Guardians of the Galaxy 2 kl 17.00, vilket var en halv timme senare. Sagt och gjort, vi gick dit köpte biljetter och sen köpte lite godis. 

 Det börjar bli ruskigt dyrt att gå på bio...

Filmen var väldigt underhållande, massa humor, en halvnaken Chris Pratt, och ett fint slut. Ska erkänna att det kom en tår eller två, vilket Martin tyckte var gulligt. Måste visst visa känslor bättre. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…