Fortsätt till huvudinnehåll

Restaurant day Oslo 20.05

I lördags var det dags för Restaurant Day i hela världen, och jag deltog här i Oslo med att äta. Jag har skrivet om de andra gångerna vi har deltagit i det här tidigare i bloggen, så det är bara att kolla in arkivet eller googla om du är mer nyfiken på vad det är. 

Den här gången skulle jag gå med min mamma och syster, Martin ville vara hemma och ta det lugnt. 

DSC_8414
Vi började dagen med att gå och äta ungersk frukost som var anordnat i samband med den ungerska ambassaden. 

DSC_8420
Vi åt en lite portion med ägg, bacon och svamp. En bra start på dagen. 

DSC_8424
Vi gick vidare för att äta japansk mat, men där krävdes det ingångspengar för att komma till matstället, så det orkade vi tyvärr inte. Istället gick vi vidare och mötte på en grupp med personer som gjorde reklam för medeltidsfestivalen som är nu i helgen. 

DSC_8428

DSC_8432
Vi gick vidare till Torggata för att äta glass hos Ice Crime.

DSC_8431
Stället var riktigt litet, ett fåtal personer och lokalen var full. 

DSC_8435

DSC_8437
Det var en del spännande smaker att testa på. 

DSC_8441
Jag tog en sandwich med salt karamell glass. Den var helt ok, men inte värt priset för att vara ärlig. 

DSC_8447
Vi orkade inte hitta fler ställen från Restaurant Day att äta på, det var märkliga öppningstider och svårt att bestämma oss som gjorde att vi valde att gå till Fiskeriet vid Youngstorget för att äta fish and chips där istället. 

DSC_8449
Vi fick rejält med mat som smakade riktigt gott. Dock så valde vi att ta med maten istället för att betala 60 kr extra för att kunna sitta där. 

Sen for vi hem till sitt, jag och Martin for och köpte blommor och planterade de på balkong. Nu är det riktigt fint och balkongen är redo för sol och värme. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …