Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 19

Det här är en sådan veckan där det händer massa saker. Jag har en hel del skolarbete framför mig (mindre än två veckor kvar nu), en hel del jobb, men jag ska också fira 17 maj och har då något att baka för att ta med på frukosten vi ska på. Till helgen är det Restaurant Day, och det ser jag fram till.

Förra veckan var bra, om vi bortser från vintern som dök upp från ingenstans. Men ska vi ta och se på mina mobilbilder från förra veckan. 

 Måndagen satt jag och läste och sammanfattade alla textböcker jag kommer använda till min bacheloruppgift. Var så himla soligt en stund att jag var tvungen att ha på mig solglasögon.

 Det är så himla skönt när jag får tömt en bok på post it lappar. 

 Tisdagen fick vi hem en ny TV. Den är himla stor, men bilden är riktigt bra. 

 Onsdagen var det vinter igen. Inte så motiverande att resa på jobbet direkt. 

 Men jag fick hem två paket, det gjorde dagen lite bättre. 

 Det norska kungaparet fyllde 80 år en dag förra veckan, vilket firades. Det var en del kungligheter på besök i Oslo. Jag och Martin skulle möta några vänner för att gå på bio, men vi hade lite tid att slå hål på först. Hela Karl Johan var avstängt och det körde förbi ganska så många poliser, men också andra, fancy bilar. Visade sig att det var kungligheterna som var på väg till operan för att fira vidare. Vi såg drottningen av Danmark och det norska kungaparet köra förbi.

 När vi kom hem efter bion hade det snöat ännu mer. Känns inte ok att behöva använda vinterskor och ullkappa i maj. 

 Torsdagen skulle jag förbi det jobb jag har om jag får min utbildning godkänd. Är väldigt spänd och längtar verkligen efter att jobba här. Det är en del reseväg, men känner att det är bättre för mig att jobba nära centrum än jobba nära hemma. Jobbar jag för nära hemma har jag dels barnens familjer i närheten konstant, men jag kommer heller aldrig orka komma mig in till stan efter jobbet. 

 Bussarna i centrum har fått ladduttag. Passade på att ladda telefonen lite grann. Sen mötte jag först mamma, och sen Martin för att gå på utställning. Men det inlägget dyker upp på fredag.

 Fredagen mötte jag upp en väninna som heter Siril. Hon är bland de första jag lärde känna när jag började på HiOA och någon jag verkligen försöker hålla kontakten med. Vi hade inte setts på hemskt länge, så vi hade mycket att prata om (och lämna en inbjudan till bröllopsfesten, nu är alla inbjudningarna ute!). Vi hängde ihop från ca halv tolv till nästan halv åtta på kvällen. Herremin vad vi hade mycket att prata om. Vi åt bland annat pizza hos Hell´s Kitchen, vilket är hur gott som helst. 

 Jag var glad när jag kom hem. Har på mig en ny klänning från Asos som jag visar fram senare i veckan tänkte jag. 

 På fredagskvällen hade vi besök av en kompis till Martin. Vi spelade ett brädspel som heter Stoneage, och som jag krossade dem i. Hade en riktigt bra spelrunda. 

På lördag var jag först på jobbet och på kvällen hade vi en myskväll. Min fot hade svällt upp rejält och det kändes som om jag hade en pinne i foten. Vi såg på Pride & Prejudice & Zombies. Vi gillade den mycket. 

Söndagen fixade jag en del med laptopen, ordnade veckans blogginlägg och kämpade vidare med bachelorn. Snart så..

Hoppas att du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…