Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 19

Det här är en sådan veckan där det händer massa saker. Jag har en hel del skolarbete framför mig (mindre än två veckor kvar nu), en hel del jobb, men jag ska också fira 17 maj och har då något att baka för att ta med på frukosten vi ska på. Till helgen är det Restaurant Day, och det ser jag fram till.

Förra veckan var bra, om vi bortser från vintern som dök upp från ingenstans. Men ska vi ta och se på mina mobilbilder från förra veckan. 

 Måndagen satt jag och läste och sammanfattade alla textböcker jag kommer använda till min bacheloruppgift. Var så himla soligt en stund att jag var tvungen att ha på mig solglasögon.

 Det är så himla skönt när jag får tömt en bok på post it lappar. 

 Tisdagen fick vi hem en ny TV. Den är himla stor, men bilden är riktigt bra. 

 Onsdagen var det vinter igen. Inte så motiverande att resa på jobbet direkt. 

 Men jag fick hem två paket, det gjorde dagen lite bättre. 

 Det norska kungaparet fyllde 80 år en dag förra veckan, vilket firades. Det var en del kungligheter på besök i Oslo. Jag och Martin skulle möta några vänner för att gå på bio, men vi hade lite tid att slå hål på först. Hela Karl Johan var avstängt och det körde förbi ganska så många poliser, men också andra, fancy bilar. Visade sig att det var kungligheterna som var på väg till operan för att fira vidare. Vi såg drottningen av Danmark och det norska kungaparet köra förbi.

 När vi kom hem efter bion hade det snöat ännu mer. Känns inte ok att behöva använda vinterskor och ullkappa i maj. 

 Torsdagen skulle jag förbi det jobb jag har om jag får min utbildning godkänd. Är väldigt spänd och längtar verkligen efter att jobba här. Det är en del reseväg, men känner att det är bättre för mig att jobba nära centrum än jobba nära hemma. Jobbar jag för nära hemma har jag dels barnens familjer i närheten konstant, men jag kommer heller aldrig orka komma mig in till stan efter jobbet. 

 Bussarna i centrum har fått ladduttag. Passade på att ladda telefonen lite grann. Sen mötte jag först mamma, och sen Martin för att gå på utställning. Men det inlägget dyker upp på fredag.

 Fredagen mötte jag upp en väninna som heter Siril. Hon är bland de första jag lärde känna när jag började på HiOA och någon jag verkligen försöker hålla kontakten med. Vi hade inte setts på hemskt länge, så vi hade mycket att prata om (och lämna en inbjudan till bröllopsfesten, nu är alla inbjudningarna ute!). Vi hängde ihop från ca halv tolv till nästan halv åtta på kvällen. Herremin vad vi hade mycket att prata om. Vi åt bland annat pizza hos Hell´s Kitchen, vilket är hur gott som helst. 

 Jag var glad när jag kom hem. Har på mig en ny klänning från Asos som jag visar fram senare i veckan tänkte jag. 

 På fredagskvällen hade vi besök av en kompis till Martin. Vi spelade ett brädspel som heter Stoneage, och som jag krossade dem i. Hade en riktigt bra spelrunda. 

På lördag var jag först på jobbet och på kvällen hade vi en myskväll. Min fot hade svällt upp rejält och det kändes som om jag hade en pinne i foten. Vi såg på Pride & Prejudice & Zombies. Vi gillade den mycket. 

Söndagen fixade jag en del med laptopen, ordnade veckans blogginlägg och kämpade vidare med bachelorn. Snart så..

Hoppas att du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …