onsdag 17 maj 2017

Ja vi elsker...

Idag är det Norges nationaldag och den firas med buller och brak. 
Kring alla skolor är det idag barntåg, i Oslo går typ alla skolorna längs Karl Johan, upp till slottet och vinkar till kungafamiljen, innan de löses upp vid rådhusplassen för att fira vidare med sina familjer, äta glass, korv och sockervadd. På skolorna är det aktiviteter för barnen där det ofta går att vinna saker. 

Är man inte barn, så firas dagen med champagnefrukost. Samlar sina vänner, äter massa god mat och dricker. Det går ju givetvis att fira utan alkohol, det går fint det med. Om kvällen går de allra flesta ut och firar vidare. Mina planer är att fira med mina vänner, det blir god mat och väldigt bra sällskap. Jag har bakat pavlova som jag ska ta med, det blev väldigt populärt förra året, så det blir bra i år med. 

Poängen med det här inlägget är egentligen att visa upp det jag tänkt att ha på mig. Det vanligaste bland kvinnor, och en del män, är att använda bunad, den norska folkdräkten. Bunaden visar upp var du kommer ifrån och de är väldigt vackra. Jag använder inte bunad, det finns så många andra fina klänningar att ha på sig. 
Vädret ska vara lite halvdant idag, men jag kommer köra på strumpbyxelöst, för nu är det nog. Får hellre frysa. 
Jag har tänkt att använda min klänning jag beställde från Midnatt förra året och min nya väska från Skinnydip/Asos. På grund av den skadade foten blir det lågskor, får se om det blir sneakers eller ett par sandaler eller något. Inte mina fina skor från förra året dessvärre. 

Hoppas att du får en riktigt fin 17 maj. 

 Klänningen är knälång, och hänger lite löst på axlarna = finns seriöst ingen galge som klarar av att hålla den på plats. Här är ett inlägg från förra sommaren där du ser hur den ser ut. 

Väskan är riktigt fin och full av paljetter. Hoppas bara jag får plats med det jag behöver för dagen. 

2 kommentarer:

 1. Det måste vara häftigt att befinna sig i Norge en sån här dag. Det hade vart trevligt om vi firade likadant men det lär väl dröja, om någonsin. Fin klänning med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldigt speciell dag :) Förr så brukade vi gå omkring bland folk, men det är för mycket folk i Oslos gator för att det ska vara kul.
   Eller hur, men det lär nog inte hända :/
   Tack :D

   Radera

Guinness Storehouse

Här kommer inlägget från när vi besökte Guinness Storehouse. Det är på ett sätt ett museum där man får se hur Guinness har blivit gjort och...