Fortsätt till huvudinnehåll

Ja vi elsker...

Idag är det Norges nationaldag och den firas med buller och brak. 
Kring alla skolor är det idag barntåg, i Oslo går typ alla skolorna längs Karl Johan, upp till slottet och vinkar till kungafamiljen, innan de löses upp vid rådhusplassen för att fira vidare med sina familjer, äta glass, korv och sockervadd. På skolorna är det aktiviteter för barnen där det ofta går att vinna saker. 

Är man inte barn, så firas dagen med champagnefrukost. Samlar sina vänner, äter massa god mat och dricker. Det går ju givetvis att fira utan alkohol, det går fint det med. Om kvällen går de allra flesta ut och firar vidare. Mina planer är att fira med mina vänner, det blir god mat och väldigt bra sällskap. Jag har bakat pavlova som jag ska ta med, det blev väldigt populärt förra året, så det blir bra i år med. 

Poängen med det här inlägget är egentligen att visa upp det jag tänkt att ha på mig. Det vanligaste bland kvinnor, och en del män, är att använda bunad, den norska folkdräkten. Bunaden visar upp var du kommer ifrån och de är väldigt vackra. Jag använder inte bunad, det finns så många andra fina klänningar att ha på sig. 
Vädret ska vara lite halvdant idag, men jag kommer köra på strumpbyxelöst, för nu är det nog. Får hellre frysa. 
Jag har tänkt att använda min klänning jag beställde från Midnatt förra året och min nya väska från Skinnydip/Asos. På grund av den skadade foten blir det lågskor, får se om det blir sneakers eller ett par sandaler eller något. Inte mina fina skor från förra året dessvärre. 

Hoppas att du får en riktigt fin 17 maj. 

 Klänningen är knälång, och hänger lite löst på axlarna = finns seriöst ingen galge som klarar av att hålla den på plats. Här är ett inlägg från förra sommaren där du ser hur den ser ut. 

Väskan är riktigt fin och full av paljetter. Hoppas bara jag får plats med det jag behöver för dagen. 

Kommentarer

 1. Det måste vara häftigt att befinna sig i Norge en sån här dag. Det hade vart trevligt om vi firade likadant men det lär väl dröja, om någonsin. Fin klänning med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldigt speciell dag :) Förr så brukade vi gå omkring bland folk, men det är för mycket folk i Oslos gator för att det ska vara kul.
   Eller hur, men det lär nog inte hända :/
   Tack :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…