Fortsätt till huvudinnehåll

Mina sommarplaner

P7170009
Vesletjern. 

DSC_1971
Favoritblomman (ser att den finns i butiken redan nu, men det känns lite tidigt + väldigt, väldigt dyrt).

DSC_1998
Tjuvholmen. 

DSC_3873
Oslo Pride. 

DSC_7849
Kjeholmen. 

DSC_7454
Hovedöya. 

DSC_7327
Botanisk hage Oslo. 

DSC_5514
Botanisk hade Köpenhamn. 

DSC_6563
Oslo Pride. 

DSC_5455
Båten Oslo-Köpenhamn

I helgen ska det bli 23 grader varmt i Oslo. Om inte det är sommar så vet inte jag. Kommer försöka vara ute en hel del och försöka få lite färg på kroppen och vila från skolarbetet lite grann.
Jag tänkte berätta lite vad jag kommer ha för mig i sommar då det är sommaren och skolarbete som är i mitt huvud för tiden (och du ska slippa att få läsa om personalsamarbete och kommunikation). 

Även om det kommer vara varmt ett tag framöver nu tänker jag att sommaren inte börjar på riktigt förrän efter den 26 maj. Den 26 maj ska min bacheloruppgift in (som jag sitter och skriver på för tiden), och efter det har jag inge mer skola. Jag kommer även fylla år, och ha avslutningsceremoni samtidigt, vilket blir bra. 

Kring midsommar blir Martin min man, och det känns väldigt fint. Så under juni är det massa i samband med bröllopet som händer. Det är att test sminka mig och prova ut frisyr, ha möte med fotografen och handla in mat och dricka till familjefesten. Och inte minst, ha min möhippa. 


Annars i sommar är det bland annat Musikkfest i Oslo, massa gratis konserter runt omkring i staden i början på juni. Mina vanliga vapendragare bor i Sverige, så får se vad som händer den dagen. 
I slutet på juni är det pride, och det är vi och firar varje år. Det ska bli väldigt kul och jag ser fram emot det väldigt mycket. Är så härlig stämning i Oslo då. 


Jag hoppas på att få in en hel del bad, parkhäng och grillning. Det blev inte så mycket av det förra året, så hoppas på en revansch i år. 

Jag kommer att jobba en hel del i sommaren. Vilket inte gör mig jättemycket, jag behöver pengarna. 
I augusti är det nog en spännande ny start som händer, men också för att vi har våran bröllopsfest med våra vänner då och i slutet av augusti har vi våran bröllopsresa. 

Den här sommaren kommer att bli storslagen. 


Har du några spännande planer i sommar?

Kommentarer

 1. Det låter som att du har en riktigt härlig sommar framför dig! :D
  Jag ska gifta mig i augusti och utöver det så har jag tänkt satsa på att lära min kära Bosniska fästman vad en svensk sommar kan innebära - brännboll, fiska krabbor, hänga på västkusten, grillning i massor m.m ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längtar verkligen efter sommaren :D I år blir den väldigt bra, oavsett väder.

   Åh så spännande :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …