Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 17

Äntligen maj och livet känns lite ljusare (och inte bara kvällarna). Nu är det exakt 25 dagar kvar tills jag är färdig med min utbildning, vilket känns skönt men sjukt. Den här veckan blir det att göra massvis av skolarbete, vill gärna bli klar ett tag innan inlämningen och inte sitta uppe halva natten för att göra klart det sista lilla. Annars den här veckan händer det inte så mycket spännande, jag ska förbi doktorn en dag för att kolla in foten (är fortfarande inte bra, och då är det en månad och ett par dagar sen jag skadade mig...), jag har börjat jobba lite lätt vilket känns bra, sen ska jag försöka vara social till helgen. Dels för att jag knappt sett folk känns det som på ett tag, men också för att vi ska över tjugo grader varmt till helgen. 

Förra veckan var sista veckan i april, och den var full med saker och generellt april-väder. Låt oss se hur förra veckan blev. 

 Måndagen skulle jag till mitt gamla jobb för att göra lite (och då menar jag lite) jobb till min bachelor och hälsa på. Det är ca fem barn kvar sen jag jobbade där, och alla har blivit riktigt stora. Hemskt värre. 

 Här är stället som var mitt första jobb som vuxen och som jag jobbade på i nästan fem år. En barnehage med sju team/avdelningar som har kring 50 barn var. En riktigt stor barnehage helt enkelt. 

Jag gick så hem till en väninna som bor där vi bodde när vi flyttade till Norge. Jag har knappt sett henne på flera år, men när vi sågs var det precis som att vi träffades igår. Jag var där från halv två ish till klockan sju på kvällen, så vi hade en hel del att prata om. 

Upp den här trappen bodde vi. En vinterdag hade jag bråttom till bussen och halkade vid första platån (tio steg upp) och landade nederst i trappen. Bröt inte svanskotan, men jag vill lova att jag önskar ingen den smärtan jag hade. 

 På kvällen for jag hem till Gabriel och kollektivet för att fira en som fyllde år. Jag och Martin kunde tyvärr inte vara där så länge, båda skulle tidigt upp på tisdagen. 

 Tisdagen såg det ut så här, och om jag inte hade två viktiga grejer den dagen hade jag lagt mig igen. 

 Mitt mellan två av sakerna hade jag lite extra tid, så jag satte mig på ett café och skrev lite grann. Satt vid dörren och det blåste kallt varje gång någon skulle in, så jag satt inte där så länge. 

 Onsdagen var det fantastiskt väder igen. Jag skulle in till stan för att ha ännu ett möte, och sen mötte jag Martin. Vi gick ut och åt och sen på bio (inlägg dyker upp imorgon). 

 På torsdagskvällen såg vi Oceans Eleven från 1960 med the rat pack. Väldigt intressant att se hur man filmade då och jämför med den nyare filmen. 

 Lördagen var första dagen tillbaka på jobbet. Det syns inte så himla bra, men det är fullt med vita blommor. 

 Jag köpte hem godis till mig och Martin. 

 Och så såg vi på film. 

 Söndagen efter jobbet for jag och Martin hem till mamma för att grilla. Deras utsikt är så fin. 

 Det blev riktigt varmt och skönt på balkongen. Det gick fint att sitta ute utan tröja. 


Som vanligt spelade vi lite spel innan jag och Martin tog t-banan hem. 


Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …