Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt 17. mai firande

Onsdag förra veckan var det Norges nationaldag och den firas stort här. Jag och Martin skulle hem till våra vänner på champagnefrukost och fira vidare med dem. 

P5170025
Alltså har ni sett så otroligt snygg han är? 

P5170030
Jag hade fixat mig överallt förutom håret. Måste lära mig att göra något spännande med det. 

P5170035
På väg hem till Gabril & Co. så såg vi en liten del av barntåget. Så himla mysigt. 

P5170036
Vi var där ganska så tidigt, så vi tittade lite på TV och när de andra gjorde klart maten. 

P5170038
Det är mycket som händer i Oslo den dagen, bland annat lite uppvisningar.

P5170040
Sen, till slut, var det dags för frukost. Så otroligt mycket god mat. 

P5170042
Efter maten sjöng några av killarna Norges nationalsång, alla verserna. Jag kan bara första versen, det är den man sjunger på dagis. 

P5170044
Vi spelade lite spel, vilket resulterade i massa skrik (det var meningen, det är så spelet är). Spelet i sig kanske inte är det bästa att spela på en nationaldag, men vi hade det kul. 

P5170045
Det blev lite halvdålig luft i deras lägenhet så vi gick upp på taket och hängde. Men alltså, se på han? Blir alldeles varm i kroppen. 

P5170046
Hade fått världens utbrott av småfinnar kring munnen. Får de oftast vid stress + att jag petar för mycket på dem = de blir värre. Lär mig aldrig. 

P5170051

P5170058
Efter att vi hängt på taket ett tag var det dags för fika. Jag hade bakat pavlova med Nugattikräm i mellersta lagret, vilket är väldigt gott. Sen på den är det vispad grädde med lite vanlijekräm. Var ju tvungen att hålla tema när det kommer till dekorationen. 

P5170060
Det var så mycket gott att äta. 

P5170056
Det var nog lite väl mycket vaniljekräm i så grädden blev lite väl rinnig. Men god var den i alla fall. 

P5170062
Sen spelade vi lite mer spel, innan jag och Martin mötte upp min familj för att äta middag. Vi valde att gå till Mamma Pizza. Denna calzonen var riktigt, riktigt god. 

Efter maten gick jag och Martin tillbaka till Gabriel & Co. för att hämta våra saker och sen tog vi t-banan hem. Vi var hemma ganska så tidigt, så vi såg på lite film innan vi somnade fort. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…