Fortsätt till huvudinnehåll

Drammen

Jag, mamma och Maya är i Drammen just nu hemma hos min moster och hennes sambo.
De håller på att grilla och det börjar lukta gott, så jag antar att det snart är middag.
Tänkte ladda upp ett par bilder jag har hunnit ta under dagen. Dock så är kvalitèn på bilderna sämst, förstår inte vad som hänt med min kompakta digitalkamera. Eller så är det bara jag som blivit vant vid systemkameran?

Annars idag så har vi varit på det nya badhuset i Drammen, Drammen badehus. Riktigt trevligt ställe. Dock så var det sjukligt mycket folk överallt där. Vad man än skulle göra så var det kö till det.

Det var lite vattenproblem vid en av brunnarna hemma. Det kom sjukt mycket vatten upp ifrån den.


Jernbanetroget var ovanligt folktomt. Det kan bero på att klockan inte ens var tio, men ändå.


Vi har så sjukt mycket snö kvar inte


Det har tydligen kommit ut en ny Burn och en ny Urge. Har inte provat någon av dem än.


Vi åkte tåg till Drammen. Maya var lite nervös för det hade spårat ut ett tåg igår eller idag.


Som en del andra ställen i Oslo så var det rättså tomt på folk.


Hemma hos min moster så var det någon som hade hängt påskägg i trädet.


Det såg så charmigt ut med bordet och sakerna på det.


Lite drygt +8 grader idag. Det gillas.Min moster hade en stor bukett med väldigt fina rosor. Jag fick ett starkt begär att ta en massa bilder på dem, vilket jag också gjorde. Har en benägenhet att falla för mina begär (dåligt jag vet)Vi år utomhusgrillat lamm av olika slag. Min mosters sambo Åge var en riktigt jäkel på det där med grillat.


När vi skulle hem köpte vi biljetterna i en udda maskin. Väldigt praktiskt dock.

Kommentarer

 1. vad härligt att få komma bort lite! Jättefina bilder du tagit:D Hoppas du får det trevligt:D //Emma.

  SvaraRadera
 2. tack :) vart bor du då?
  ja det var ett tåg mot Lilleström som hade spårat ur.. fasen så mkt tull det har varit med nsb i det sista. :S

  SvaraRadera
 3. Oki.
  Men du är svensk eller? Tänkte bara eftersom det stod att du skulle hälsa på släkt och så :)
  Glad påsk!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …