Fortsätt till huvudinnehåll

En längtan efter våren...

Det känns ofta som att jag tjatar om det, men jag kan verkligen inte vänta på att det ska bli vår. Förra veckan var solen framme, och vet du vad? Den värmde. Det var såpass fint att jag gärna kunde ha haft på mig solglasögon. 

Jag visade ju upp mitt smink förra veckan, men det jag längtar mest till är att börja använda det mesta i min garderob. Jag har en väldigt tydlig kallt vs varmt väder garderob (men det har kanske de flesta?). Mina klänningar går som oftast ned till knäet, och jag vet inte varför, men det känns så fel att ha tights eller strumpbyxor till dom. Sen är det mer färger när det är varmt mot när det är kallt. Efter att jag började jobba på förskola märker jag att jag delat upp mina kläder i två; det som är jobbvänligt och det som jag använder utanför jobbet. Barnen älskar kaviar och makrell i tomat, vilket inte alltid är lika enkelt att tvätta bort.

DSC_3480
Jag har sorterat min garderob efter färger, börjat med svart helt till vänster, så grått, rött, rosa, orange, gult, grönt, blått, lila och vitt. Jag har en hel hög med andra kläder, köpte mig jeansshorts förra året som jag tycker om (första paret byxor på flera år som jag använder), men kommer nog använda det här mest i sommar känner jag på mig.

DSC_3486
Gick igenom av det jag har av skor och väskor också som en förpepp till våren. Det enda jag egentligen saknar nu är några bättre gå skor. Converse, Vans, Docs och de ljusrosa Asosskorna må vara fina, men mina fötter är inte helt eniga i att gå långt med dem dessvärre. Känner att det är en del av att bli äldre, att ta bättre hand om sina fötter. 

Har våren kommit dit du bor än eller lever du också i en form för evig vinter?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…