Fortsätt till huvudinnehåll

Alla hjärtans dag tips i Oslo

Det är inte länge kvar till alla hjärtans dag, en dag som jag stort sett tvingar Martin att fira. Jag är inget fan alls av romantiska filmer, men har verkligen tagit till mig alla hjärtans dag. När jag var liten firade jag med min bästa kompis och vi fick alltid en liten present av hennes farmor och farfar och en liten ask med geléhjärtan. Det var verkligen en riktigt fin tradition vi hade och jag vill gärna fortsätta med alla hjärtans dag mys. 

Jag tänkte komma med tips på saker man kan göra och ställen att äta på, främst i Oslo. Jag och Martin är mycket ute i Oslo, så vi har varit igenom en hel del ställen och aktiviteter. Tipsen kan användas annars också givetvis.


AKTIVITETER 

Vi brukar oftast äta någonstans och göra något ihop. Här är tips på aktiviteter vi gillar att göra rent allmänt, men som också passar fint på andra datedagar och inte bara alla hjärtans dag. 

* Gå på bio. Vi har gick ett par år på bio, men det var inga romantiska filmer vi såg. Ett år var vi på den norska zombie-filmen Död Snö II och ett annat så var vi på för premiären av Die Hard 4.0. Båda filmerna var mina val. Biobesök är säkert en supervanlig grej som man gör den här dagen, men tänk på att det måste verkligen inte vara en romantisk film man ser! Planen i år är att mest troligen se nya Jumanji om den fortfarande går.
* Spela biljard/shuffleboard/arkadspel. Ett år mötte vi upp ett kompispar efter middagen för att spela biljard ihop. Så himla mysigt. Kan även rekommendera att spela arkad- och flipperspel hos Tilt om det känns som ett bättre alternativ. 
* Spela sällskapsspel på Outland. Vi möttes på brädspelskväll hos Outland och spelar massvis av olika brädspel. Varför inte göra det ihop?
* Gå på kurs tillsammans. Varför inte lära sig något nytt ihop? Om det så är matlagning, dans, keramik eller kampsport, så är det kul att göra något nytt tillsammans. 

MAT

Jag och Martin är ofta ute och äter, och vi testar gärna nya ställen som vi inte varit på förut. Det är få ställen vi har varit på två gånger, och ännu färre som vi går ofta till. Tänkte tips om mysiga restauranger att gå till och äta. De flesta på listan kräver dock att du bokar bord då lokalerna är små och populära. 


* Lulu. Var här två fredagar på rad, så ställen föll mig i smak. Lulu har inte fast meny, utan kockarna bestämmer meny utifrån vilka råvaror som är i säsong. Det är ett asian fusion koncept, vilket gör att du måste vara beredd på att det är en del sushi och lite speciella kombinationer. Det serveras smårätter som kommer in på löpande band (bildligt talat). Varje liten rätt kostar 75/kr, man blir mätt på 5 rätter, men full meny är 10 rätter.
Det här är också en cocktailbar, så det ska gå fint att endast dricka om man önskar. Boka gärna bord då det är få sittplatser och blir fort fullt under kvällen.

* Dögnvill. Vårat favoritställe när det kommer till hamburgare. Vi är oftast på den som ligger vid Vulkan, men de har också en lokal på Akerbrygge som är mysig. Älskar burgarna An offer you can't refuse och Blå mandag. 

P7100098

* Hells kitchen. Ska man äta pizza i centrum går man till Hells kitchen som ligger vid Youngstorget. De har massa goda pizzor att välja mellan, även bra vegetariska. Stället är väldigt mysigt och ligger centralt och är populärt. Om helgerna är det ett uteställe, kan vara värt att kolla in.  

* New Dehli. Indisk mat med den bästa naan och mysigaste lokalen. Ligger supercentralt på Egertorget. Väldigt populärt ställe, så kan vara smart att boka bord. 

PB180012

* Sushi Bowl. Vill du ha lite billigare, men god sushi, går du på andra sidan gatan till Sushi Bowl. Och vill du ha thaimat går du till stället till Rice Bowl som ligger bredvid. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…