Fortsätt till huvudinnehåll

Ljusvandring i botaniska trädgården

DSC_3737
I torsdags var det ljusvandring i botaniska trädgården. Jag tog med mig kameran dit för att fota lite grann. 

DSC_3600
Jag var där ganska tidigt och redan då var det massvis med personer där. 

DSC_3609
Det var så fint att se alla ljusen. 

DSC_3613
Hade tänkt att gå in i växthusen bara för att se om de gjort något därinne, men det var så långa köer att det orkade jag inte med. 

DSC_3695
Men det kändes fint att kunna se in i fönstren, som en liten hemlig värld.

DSC_3690
Men det bästa var att se in i växthusen. 

DSC_3700

DSC_3728

DSC_3671
Det var en hel del installationer och andra ljustemagrejer, som dess som jonglerade. 

DSC_3666

DSC_3656
Och isskulpturer. 

DSC_3651
Var en hel del jag missade, men cirka efter den här bilden var det en trevlig man som fick för sig att stå på min fot och när jag skulle dra den ut igen lyckades jag vrida den. Så klart var det foten jag skadade för snart ett år sen, och det gillade den inte. Så haltade mig till t-banan och kom mig hem. 

Kommentarer

  1. Svar
    1. Eller hur. Ljusvandringar är väldigt populärt och vanligt i Oslo, brukar vara några längs de olika älvarna om hösten bland annat :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…