Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 7

Nu har snart halva februari varit. Är skönt med en kort månad, våren känns verkligen inte lika långt undan då. 

Idag är jag hemma från jobbet med tidernas förkylning. Vaknade upp i lördags och trodde jag hade blivit påkörd. Hade tänkt göra saker på lördagen, men får göra det en annan dag. Kommer att fortsätta vila och hoppas på att jag frisknar till. 

Har en del planer den här veckan. Imorgon är planen att äta middag med några vänner, onsdag är det alla hjärtans dag och jag och Martin ska ut och äta middag och gå på bio, torsdag är det vandring i botanisk hage och på söndag är det restaurant day. 

Hoppas du får en riktigt fin vecka. Här är lite bilder från förra veckan. 

Måndagen vaknade jag med solsken in i sovrummet. Det är så skönt att solen äntligen är upp tidigare och längre. 

Tisdagen var det samfolkets dag. Vi har pratat en del om samerna och hur de lever, och jag hade med lite samekonst som jag fått av farmor och farfar.

Efter jobbet mötte jag upp Martin för att träna lite grann. Vi har börjat göra marklyft, vilket är spännande. Har inte gjort det förr, så det är kul med något nytt.

Den här dagen slog jag mitt personliga rekord i benpressmaskinen; 157kg 12x3. Känner mig väldigt stark.

Vi har börjat göra mönster till pärlbrätten på jobbet. Gjorde en räv en dag.

Torsdagen snöade det på som bara den. Är så himla less snön och vintern.

Fredagen var jag på Tekniskt museum med jobbet. De hade en hel utställning om ljus som var kul att se på.

På kvällen for jag och Martin och såg på Grease. Ett eget inlägg dyker upp senare i veckan.

Är så himla vintervitt ute nu. Fick upp på timehop appen att jag sett tussilago den här dagen för fyra år sen. Känns väldigt långt bort just nu.

I söndags var det morsdag i Norge, jag och Martin trotsade min förkylning och for hem till mamma för att äta middag, spela spel och äta semlor. 
När jag kom hem var det rätt på att vila igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …