Fortsätt till huvudinnehåll

Vårat vardagsrum

Vi fick en vattenskada i lägenheten för drygt ett år sen, något som gjorde att vi bodde borta i lite mer än tre månader. Något som var synd var att vi precis hade ordnat med lägenheten, hängt upp tavlor och så där vi ville ha dem. Det är lätt att ordna om på nytt, vi kommer stort sett ihåg hur vi hade det, men tänkte att det kan vara kul att göra det annorlunda. 

Ovanför soffan hänger än så länge en ensam tavla, men vi har planer på att göra en större tavelvägg. Tar bara tid att hitta saker som passar ihop och som inte blir överdrivet nördigt. Det har en tendens att bli lite väl mycket av vår fandom hemma, något som inte alls behöver vara en dålig sak egentligen. Men vi får se vad vi hittar på.  

DSC_0689
Här är spegeln vi fick i present. Ser ut som en portal eller en malström eller hur ett skott rör på sig. 
Jag tömde skänken på saker och ställde upp de på nytt. Är inte helt nöjd än, men sakerna går ju att ändra på. 

DSC_0693
Det är lite blandade saker vi har där; klockan är ett arv från pappa, kattprintsen fick jag med när jag köpte en julklapp till min syster, tavlan bak är köpt i en second hand butik, Ice King (den rektangulära boxen vid klockan och kameran), den lilla lådan med godis köpte jag i Bryssel när vi var på Harry Potter utställningen, de två ansikterna är vaser som vi fick i bröllopspresent och hyacinten är från förra julen som har klarat sig bra. 

DSC_0696
Jag fick den här ljussnurran av mamma med Mumintema. Ljusstaken är en gammal från Indiska. 

DSC_0700
När jag ändå höll på att fixa med grejer fick sig stringhyllan en ny look. Lampan som hänger över soffan var de förra ägarnas. De hade matbord där vi har soffan. Vi har pratat om att ta ned den i snart tre år, men saker går lite trögt i vårat hushåll. 

Överst i stringhyllan har vi min samling med analoga systemkameror som jag ärvt, min Aristocats LP, alla hjärtansdagkort jag gett Martin ett år, mina raving rabbids och en sparbössa. 

Nästa hylla är min samling med kameror från Lomography (från vänster Fisheye Voyager, La Sardina DIY, Sprocket Rocket, Diana mini Hello Kitty och Diana F+).
Nästa hylla är en gammal jordglob från Indiska, ett vykort från Murakami by Murakami utställningen, en bild jag tagit för länge sen med min Diana F+, våra bröllopstårtefigurer, sen platsen där min D750 och objektiven till den. 

Sista hyllplanet är min Cult Gaia väska, mina popfigurer, min Maleficent figur, en teddybjörn sparbössa och två små figurer från Monki. 

Till vänster om hyllan testade jag att hänga upp några bilder vi skrivit ut från bröllopet, men de ville inte helt sitta kvar med washitejp dessvärre. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…