Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagen den trettonde

PA130001
Fredagen den trettonde mötte jag upp Martin efter jobbet för att gå på skivsläpp i en LP-butik som heter Big Dipper. Bandet Wobbler skulle släppa en ny skiva och skulle ha ett event där de spelade upp den på ruskigt bra högtalare. Kommer inte ihåg märke eller så, bara att modellen kom ut 1936 och har haft minimala förändringar sen dess.

PA130003
Wobbler hade Q&A, vilket var trevligt. Vad som var mindre trevligt var de dryga personerna som satt längst fram och gjorde smått narr av frågorna som ställdes.

PA130005
Strax innan de var färdiga med Q&A gick vi vidare. Vi hade bokat bord hos Pinchos, ett ställe som är nyöppnat i Oslo och rekommenderat av en kollega till mannen.

PA130025
Älskar cirkus/karneval temat de körde med. Tyvärr satt vi i en del som hade tidernas sämsta ljus, vilket gjorde det svårt med bilderna.

PA130009
Martin satt rätt till. Bara se hur fin han är <3

PA130011
Alla bilderna på mig blev lite udda. Jag hade i alla fall på mig en ganska så ny klänning från Asos. Den är stickad och har en ullblandning, vilket egentligen är lite för varmt just nu.

PA130027
Vi åt massa gott. Haloumi, quesadillas, friterad kyckling, chili con carne, hummus, kycklingspett, dumplings och räkor.

Maten var helt ok. Vi kände bara att det blev hemskt dyrt för väldigt lite mat, och då hade vi ändå ätit innan skivsläppet (alltså två timmar tidigare). Det var helt klart några bommar, bland annat soyasåsen till dumplingen som var alltför salt. Vi kommer säkert gå hit någon gång till, vi tjänade ihop nog poäng för två gratis rätter.

PA130006
Något som var riktigt gott var min drink. Drack den som smakar som flytande sura flaskor. Måste helt klart testa ut fler av deras godisdrinkar. 

PA130028
Kvällens sjukaste var ändå innan vi skulle gå. Det här är alltså en app-restaurang där man beställer och ordnar det mesta via appen. Om man dessutom betalar via appen får man sparat ihop poäng, något som står i appen. På nedre våningen satt ett stort gäng med medelålderskvinnor som skulle betala när jag var på väg upp från att ha besökt toaletten. Hon ena i gänget var så hemskt arg. Hon kände sig lurad över att hon inte fick information om att man inte fick poängen om man betalade med kort. Hon var så pass arg att den stackars servitrisen, som var helt ny, nästan började gråta och var tvungen att ta en rast. Förstår att man är missnöjd, men att få folk att gråta? Det känns lite väl onödigt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …