Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagen den trettonde

PA130001
Fredagen den trettonde mötte jag upp Martin efter jobbet för att gå på skivsläpp i en LP-butik som heter Big Dipper. Bandet Wobbler skulle släppa en ny skiva och skulle ha ett event där de spelade upp den på ruskigt bra högtalare. Kommer inte ihåg märke eller så, bara att modellen kom ut 1936 och har haft minimala förändringar sen dess.

PA130003
Wobbler hade Q&A, vilket var trevligt. Vad som var mindre trevligt var de dryga personerna som satt längst fram och gjorde smått narr av frågorna som ställdes.

PA130005
Strax innan de var färdiga med Q&A gick vi vidare. Vi hade bokat bord hos Pinchos, ett ställe som är nyöppnat i Oslo och rekommenderat av en kollega till mannen.

PA130025
Älskar cirkus/karneval temat de körde med. Tyvärr satt vi i en del som hade tidernas sämsta ljus, vilket gjorde det svårt med bilderna.

PA130009
Martin satt rätt till. Bara se hur fin han är <3

PA130011
Alla bilderna på mig blev lite udda. Jag hade i alla fall på mig en ganska så ny klänning från Asos. Den är stickad och har en ullblandning, vilket egentligen är lite för varmt just nu.

PA130027
Vi åt massa gott. Haloumi, quesadillas, friterad kyckling, chili con carne, hummus, kycklingspett, dumplings och räkor.

Maten var helt ok. Vi kände bara att det blev hemskt dyrt för väldigt lite mat, och då hade vi ändå ätit innan skivsläppet (alltså två timmar tidigare). Det var helt klart några bommar, bland annat soyasåsen till dumplingen som var alltför salt. Vi kommer säkert gå hit någon gång till, vi tjänade ihop nog poäng för två gratis rätter.

PA130006
Något som var riktigt gott var min drink. Drack den som smakar som flytande sura flaskor. Måste helt klart testa ut fler av deras godisdrinkar. 

PA130028
Kvällens sjukaste var ändå innan vi skulle gå. Det här är alltså en app-restaurang där man beställer och ordnar det mesta via appen. Om man dessutom betalar via appen får man sparat ihop poäng, något som står i appen. På nedre våningen satt ett stort gäng med medelålderskvinnor som skulle betala när jag var på väg upp från att ha besökt toaletten. Hon ena i gänget var så hemskt arg. Hon kände sig lurad över att hon inte fick information om att man inte fick poängen om man betalade med kort. Hon var så pass arg att den stackars servitrisen, som var helt ny, nästan började gråta och var tvungen att ta en rast. Förstår att man är missnöjd, men att få folk att gråta? Det känns lite väl onödigt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…