Fortsätt till huvudinnehåll

Öppningen av utkikstorn på Stovner & elvelangs Alnaelva

Jag brukar jobba varje torsdagskväll, men har nu gått ner till varannan. Mina jobbkvällar brukar ändå träffa av när det händer något, men nu så, nu skulle jag få med mig öppningen av utkikstornet på Stovner OCH elvelangs längs Alnaelva. Elvelangs är ett projekt i Oslo för att få folk att besöka älverna, Akerelva är väldigt populär (speciellt om helgerna), men Alnaelva har inte densamma statusen. Det tänds marschaller längs älven och så är det lite annat fint som händer, oftast med ljus och eld. Älven börjar uppe där jag bor och går helt ned till Kvaernerdalen i centrum.  

DSC_0790
Jag och mitt sällskap började här på Stovner. Tornet ligger nära där jag jobbar så jag har fått sett på medan tornet blev byggt. 

DSC_0792
Det var redan en hel del folk där när vi kom dit. 

DSC_0796
Det såldes fika och ett band spelade lite musik. 

DSC_0801

DSC_0804
Det var en väldigt vacker utsikt när vi väl kom upp. Dock så var det hemskt mycket folk som gärna gick på bredden när det inte helt var plats. 

DSC_0833
När vi gick ned hade det börjat mörkna. 

DSC_0837
Sen var det dags för vandringen längs Alnaelva. 

DSC_0839
Vi började vid vattendammen vid Grorud. 

DSC_0843
Var himla glad att jag hade med mig nya kameran, för annars hade man inte sett hur fina färgerna ljuset hade. Det var hemskt mörkt. 

DSC_0855

DSC_0858
Vi gick förbi ett ställa där scouterna hängde. 

DSC_0861
Det påminde om något som kunde ha varit till en musikvideo. 

DSC_0863

DSC_0873

DSC_0880

DSC_0888

DSC_0900

DSC_0905

DSC_0909
Vi gick hemskt långt. Efter en viss punkt är det stort sett ingenting och så långt innan man kan gå av stigen. Vi gick helt bort till Ikea och tog bussen hem. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…