Fortsätt till huvudinnehåll

En lördag när jag tvingade med Martin in till stan

DSC_0572
Lördagen var det fint väder och jag kände mig bättre än det jag gjort på nästan två veckor. Först gick vi till en blomaffär som säljer allt till en trädgård för att kolla in på nya utemöbler. Vi satte undan en liten soffan som har fått flytta ut på balkongen. Måste passa på när det är 70%. 

Efter att vi handlat soffa tog buss in till stan, eller vi tog den helt till Helsfyr där vi bodde förut. Det har hänt massa i det område vi bodde i, det var så mysigt att gå omkring och minnas lite grann innan vi gick in till stan. 

DSC_0574
Vi gick bland annat förbi bazaaren på Grönland. 

DSC_0582
Där vi hittade lite fika. 

DSC_0590

DSC_0591

DSC_0593

DSC_0606
Vi hade lite ärenden när vi ändå var i staden, men annars så tog vi det bara lugnt. 

DSC_0616
När vi blev trötta i benen satte vi oss på närmsta baren och pratade vidare. Är mycket vi håller på att planera som små förändringar hemma, en ganska så stor utlandsresa och generellt framtiden ihop. 

DSC_0617
Vi åt middag på ett sted. Vi ville ha små hamburgare, så det fick det bli. 

DSC_0618
Martin är en mycket glad person. Förstår inte varför han alltid ska se så sur ut på bilder. 

DSC_0624
Jag klippte upp håren sist jag var hos frisören i mitten på september. Nu får jag massa små lockar i håret. Favoriten är de två som snurrar sig åt fel håll där i höjden med kinden. 

DSC_0629
Jag åt Yellow Man, X-otix och Sunday Funday. De var riktigt goda, men märkte att kanske inte var den bästa maten när man knappt har fungerande smaklökar pga förkylning. 

DSC_0630
Lokalen är så himla mysig och de spelar riktigt bra musik där. Stort sett endast guilty pleasures, och det är väl det bästa. 

DSC_0636
Ett sted ligger på Ströget där du även hittar Würst, Angst bar och en hel hög av andra hipstriga ställen. 

DSC_0640
Vi gick förbi Glassmagasinet som har renoverats och blivit riktigt fin. Ska ta tid en dag och gå igenom hela stället och titta. Såg att de fått in massa fina sminkmärken jag gärna hade testat. 

DSC_0648
När vi var nära hemma frågade jag Martin snällt om att ta bild på mig. Använde min nya klänning från COS för första gången. 

DSC_0649
Gillar detaljerna på ärmarna. 

Resten av lördagen tog vi det bara lugnt. Tittade lite på film innan jag somnade och sov i över tolv timmar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…