tisdag 9 januari 2018

Lulu & orker

I fredags efter jobbet skulle jag och Martin iväg och spela vidare på ett påbörjat spel. Men vi ville äta något innan vi skulle spela. Först hade vi tänkt äta thaimat, men det var riktigt fullt på vårat vanliga ställe. Så tänkte vi ta sushi istället som ligger vägg i vägg med thaistället, men där var det också fullt. Vi gick över gatan och såg ett ställe som hade en del ledig plats, så vi gick in. Vi frågade kocken om meny, men det var inte något de hade där. Vi hade kommit till Lulu, en restaurang som har en ny meny varje vecka och det är kocken som bestämmer vad som skickas ut. Det är endast små rätter som kostar 75 kr/st. 

 Vi började med sashimi med sockerärtor och misosås. 

 Nästa rätt var vegansk. Rotgrönsaker med miso och sakesås och det vita var något krispigt som var gott. Kunde lätt ha varit en dessert, för den var väldigt söt. Såsen själv var väldigt stark, men rotfrukterna balanserade det bra. 

 Det här var det godaste vi åt. Hälleflundra nigiri. Risen var kokad på grönsaksbuljong och lite friterad ingefära på toppen. 

 Sen var det en till nigiri, den här gången med kammussla. Jag älskar kammussla och det här var den färskaste jag någonsin ätit. Kom rätt från skalet. 

 Sista rätten var bläckfisk med friterad sötpotatis. Ska erkänna att jag var lite skeptisk först, men det var överraskande gott. Vi ska gå hit igen, dock kring lön och ha mer tid på oss. Vi var där i cirka en timma och kunde gärna ha ätit mer. 

Resten av kvällen gick åt att spela Arcadia Quest. Vi håller på att försöka ta ned en drake, har en hel del kvar dessvärre. 

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det var väldigt, väldigt gott :)

   Radera
 2. Svar
  1. Det var mycket godare än det ser ut att vara :D

   Radera
 3. Älskar dessa resturanger som går efter vad de får för dagen eller veckovis med varorna =)... tror hårt på den koncepten! Ser mycket gott och den Asiatiska köket gör sällan en besviken, weeeiiii!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Känns så mycket mer naturvänligt att använda råvaror som faktiskt är i säsong. Asiatiska köket är bland de bästa måste jag säga :)

   Radera

Vecka 21

Då var det dags för den sista korta veckan den här maj. Idag har jag ledigt, så är bara fyra dagar kvar tills det är helg igen. Är en del s...