Fortsätt till huvudinnehåll

Lulu & orker

I fredags efter jobbet skulle jag och Martin iväg och spela vidare på ett påbörjat spel. Men vi ville äta något innan vi skulle spela. Först hade vi tänkt äta thaimat, men det var riktigt fullt på vårat vanliga ställe. Så tänkte vi ta sushi istället som ligger vägg i vägg med thaistället, men där var det också fullt. Vi gick över gatan och såg ett ställe som hade en del ledig plats, så vi gick in. Vi frågade kocken om meny, men det var inte något de hade där. Vi hade kommit till Lulu, en restaurang som har en ny meny varje vecka och det är kocken som bestämmer vad som skickas ut. Det är endast små rätter som kostar 75 kr/st. 

 Vi började med sashimi med sockerärtor och misosås. 

 Nästa rätt var vegansk. Rotgrönsaker med miso och sakesås och det vita var något krispigt som var gott. Kunde lätt ha varit en dessert, för den var väldigt söt. Såsen själv var väldigt stark, men rotfrukterna balanserade det bra. 

 Det här var det godaste vi åt. Hälleflundra nigiri. Risen var kokad på grönsaksbuljong och lite friterad ingefära på toppen. 

 Sen var det en till nigiri, den här gången med kammussla. Jag älskar kammussla och det här var den färskaste jag någonsin ätit. Kom rätt från skalet. 

 Sista rätten var bläckfisk med friterad sötpotatis. Ska erkänna att jag var lite skeptisk först, men det var överraskande gott. Vi ska gå hit igen, dock kring lön och ha mer tid på oss. Vi var där i cirka en timma och kunde gärna ha ätit mer. 

Resten av kvällen gick åt att spela Arcadia Quest. Vi håller på att försöka ta ned en drake, har en hel del kvar dessvärre. 

Kommentarer

 1. Svar
  1. Det var mycket godare än det ser ut att vara :D

   Radera
 2. Älskar dessa resturanger som går efter vad de får för dagen eller veckovis med varorna =)... tror hårt på den koncepten! Ser mycket gott och den Asiatiska köket gör sällan en besviken, weeeiiii!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Känns så mycket mer naturvänligt att använda råvaror som faktiskt är i säsong. Asiatiska köket är bland de bästa måste jag säga :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…