Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 8

Nu äntligen har skolan lugnat ner sig lite. Allt jag har kvar nu är en tenta innan det blir det dags att skriva min bachelor. Ska bli väldigt spännande, men också otroligt märkligt att bli färdig med skolan efter tre år. Ska bli bra men konstigt att jobba heltid igen och inte ha sovmorgon eller vara färdig kvart över elva nästan varje dag. 

Denna här veckan är det en del saker som händer. Idag ska jag till stan med min farmor och se lite i butiker. Sen är det massvis med skola och jobb resten av veckan. På lördagen ska jag nog på en bröllopsmässa i House of Oslo. Mest för att skriva en önskelista helt ärligt. Men får säkert massa inspiration till det kommande bröllopet. Annars så är det min jobbhelg, så kommer att vara fullt upp. 

Men dags att se på hur förra veckan var. OBS! Inlägget innehåller en bild på en råtta. 

Onsdagen vaknade jag upp till fruktansvärt mycket snö. Vi hade äntligen fått vår i luften och sen kom det snö och förstörde.

 Sen var jag först på skolan och jobbade med grupparbete. Fick sett en råtta. Det är tredje gången sen jag flyttade till Oslo i 2009 som jag sett en råtta i det fria. Men det är tre gånger på två år, ganska så intensivt. 

 Jag och Martin for till Alnabru för att se på lampor, speglar till badrummen och handlade lite grann. Den här kronan var helt otroligt stor. Vi hade inte haft plats till den någonstans. Känns som att man behövde ha typ tio meter i taket för att den skulle bli bra i rummet. 

 På torsdagskvällen skulle jag till jobbet ett par timmar. 

Fredagen var det bara selfies jag tog. Har i det sista blivit helt extremt blå underögon med riktigt djup hålighet (?). Sover bra, stressar inte mycket och har blivit riktigt duktig på att dricka vatten. Använder även ögonkräm, så har det bara med ålder att göra? 
På fredagen hade vi två av tre syskon, farmor, farfar och deras lilla hund på besök middag.

 Lördagen tog Martin med mig och alla mina syskon för att köra gokart. Så otroligt roligt. 

Söndagen var jag och Martin först ute och gick i skogen innan vi fick besök igen av min familj på middag. Alltså se så himla fin deras hund Zorro är? Även om han var riktigt ettrig och skulle äta upp våra händer och vara uppe i ansiktet hela tiden, så var han riktigt fin. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …