Fortsätt till huvudinnehåll

Oslo Roller derby

I lördags skulle det vara Roller derby match i idrottshallen som ligger tio minuter från där vi bor. Inträdet var inte dyrt och det verkade väldigt spännande, så jag och Martin gick dit. 
Det var lag från tre länder som skulle spela mot varandra, först Sverige mot Norge, sen Sverige mot Tyskland och sist Norge mot Tyskland. 
Det var en del folk och såg på vilket var kul, vet inte riktigt hur stor denna sporten är i respektive länder, men det var verkligen blandade nationaliteter där.

Vi kunde verkligen inget om regler eller hur det spelas, så det var lite svårt att hänga med i början. Men efter ett tag fick vi bättre grepp på hur det spelas och då var det lättare att följa med.

Det är verkligen en tuff sport. Ena jammern (person med stjärna på hjälmen) från det norska laget fick en armbåge på näsan, kröp bort till sjukvårdarna, blev omplåstrad och vilade lite innan hon var tillbaka på banan igen. 

 Reglerna till roller derby ändras visst nästan hela tiden, så det är lite svårt för domarna och spelarna att hänga med. Det var en del diskussioner om vad som gällde och så.

Tränarna till det norska laget hade lätt snyggaste tröjorna. 

Svenskarna vann båda sina matcher, tyskarna en och norrmännen ingen dessvärre. 

 Tror det var totalt 7 domare som följde med på spelet, är som sagt mycket att hålla reda på + att det är en kontaktsport, så alla är nära nästan hela tiden. 

Spelarna och domarna hade intressanta namn som Obey Jan Kenobi, Ann-ilateher, (hon skulle träna efter matchen vi såg på) och Camicaze, 

Jag är osäker på om det här är en sport jag skulle vilja hålla på med, men vi kommer helt klart gå och se fler gånger. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.