tisdag 21 februari 2017

Oslo Roller derby

I lördags skulle det vara Roller derby match i idrottshallen som ligger tio minuter från där vi bor. Inträdet var inte dyrt och det verkade väldigt spännande, så jag och Martin gick dit. 
Det var lag från tre länder som skulle spela mot varandra, först Sverige mot Norge, sen Sverige mot Tyskland och sist Norge mot Tyskland. 
Det var en del folk och såg på vilket var kul, vet inte riktigt hur stor denna sporten är i respektive länder, men det var verkligen blandade nationaliteter där.

Vi kunde verkligen inget om regler eller hur det spelas, så det var lite svårt att hänga med i början. Men efter ett tag fick vi bättre grepp på hur det spelas och då var det lättare att följa med.

Det är verkligen en tuff sport. Ena jammern (person med stjärna på hjälmen) från det norska laget fick en armbåge på näsan, kröp bort till sjukvårdarna, blev omplåstrad och vilade lite innan hon var tillbaka på banan igen. 

 Reglerna till roller derby ändras visst nästan hela tiden, så det är lite svårt för domarna och spelarna att hänga med. Det var en del diskussioner om vad som gällde och så.

Tränarna till det norska laget hade lätt snyggaste tröjorna. 

Svenskarna vann båda sina matcher, tyskarna en och norrmännen ingen dessvärre. 

 Tror det var totalt 7 domare som följde med på spelet, är som sagt mycket att hålla reda på + att det är en kontaktsport, så alla är nära nästan hela tiden. 

Spelarna och domarna hade intressanta namn som Obey Jan Kenobi, Ann-ilateher, (hon skulle träna efter matchen vi såg på) och Camicaze, 

Jag är osäker på om det här är en sport jag skulle vilja hålla på med, men vi kommer helt klart gå och se fler gånger. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ljusvandring i botaniska trädgården

I torsdags var det ljusvandring i botaniska trädgården. Jag tog med mig kameran dit för att fota lite grann.  Jag var där ganska t...