Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 5

Då var det dags för en ny vecka, näst sista veckan på praktiken och jag kan inte vänta med att bli klar. 
Det händer lite andra spännande saker, idag får vi besök av Gabriel och hans flickvän. Han ska fylla ut vittnepapper som vi ska skicka in för att få vigselbevis. Är inte länge kvar nu tills vi säger ja till varandra. 
På fredag reser vi iväg till ett nytt land och stad och är där till söndag morgon. Ska bli spännande att se hur den resan blir. 

Förra veckan gick väldigt fort, och det är jag glad för. När man inte trivs på sin praktikplats är det inte som att man längtar till den nästa morgonen direkt för att vara ärlig. Men jag ska ta med min erfarenhet och göra om den till något bra + att nu vet jag var jag inte ska söka jobb. 

Här några bilder från förra veckan. 

 Måndagen lekte jag och ett av barnen med bilar. Han sorterade dem i färger, storlek och såg på likheter mellan bilarna. Alla har exempel vita däck, vilket mina sockar också var och glipan mellan tightsen och sockarna #blek. 

Inte bry dig om den märkliga bilden. När jag kom hem efter praktiken väntade ett litet paket på mig. Hade beställt ett skal till telefonen. Himla nöjd och den är väldigt populär på praktiken bland barnen.

 Tisdagen satt jag vagnvakt och passade på barnen som sov. Har alltid haft problem att hålla mig vaken bland sovande barn, men när jag satt ute var jag vaken som bara den. 

Onsdagen byggde jag massa Duplo-kakor med några barn. Det var trevligt. 

 Efter praktiken mötte jag den här uttråkade typen. Vi shoppade lite grann och åt middag på Rice Bowl. 


 Som vanligt var det väldigt, väldigt gott. 

 Älskar verkligen den runda spegeln från Hay. Synd att den är lite halvdyr. 

 Hade fått hem massa syd-Koreanska skönhetsprodukten. Använde en anti-age fuktmask. Huden blev väldigt mjuk och len av den. 

 Fredagen var vi på en liten utflykt. Vi åkte massa madrass och barnen verkligen älskade det. 
När jag kom hem efter praktiken var jag helt fruktansvärt utsliten fysiskt och psykiskt att det bara blev att ta det lugnt. Vi såg på Beware the Slenderman som handlar om de två flickorna som försökte knivmörda sin kompis för att komma till Slendermans hus. Väldigt intressant, men väldigt skrämmande att se vad två tolvåringar jag planera ihop (även om dessa tjejer är mentaltsjuka). 

Lördagen skulle jag egentligen jobba, men fick ledigt. Då följde jag med Martin för att träffa några av hans vänner för att spela shuffleboard. Det gick inte i närheten lika bra som sist vi spelade med dem, men så är det ibland. 

 Vi satte oss på Politikern och var där till vi blev hungriga. Då gick vi till Max och åt innan vi tog bussen hem.

Söndagen har jag stor städat lägenheten för det behövdes verkligen. Sen tog jag det bara lugnt och såg på Masterchef Australia och andra serier. 

Vi har börjat få plats det mesta i lägenheten, så får ta och visa de rum som är färdiga snart. 

Hoppas att du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …