Fortsätt till huvudinnehåll

Glutenfri kolakladdkaka

Dessvärre är det alltför sällan som jag bakar för tiden. Det känns så onödigt att baka mycket för två personer, och det är inte värt att ha i frysen för vi äter bara upp allt ändå.

Men när jag var förbi Sandras blogg och såg ett recept på en vegansk och glutenfri kolakladdkaka kände jag att yes, det här måste jag prova. Jag skulle nämligen få besök av någon som har cöliaki (tåler inte gluten) och då skulle denna här vara perfekt. Nu har jag inte testat att göra den här vegansk, men det verkar vara lätt att göra det med.

DSC_7536
Den var så otroligt saftig och god, både som nybakad, kall och efter en dag i kylskåpet = superbra. Att den var glutenfri var inte något vi märkte av.

DSC_7540

DSC_7557

Kommentarer

 1. Ser riktigt gott ut och verkade väldigt spännande, så jag måste ta och skaffa egna referenser aka baka själv ;)... btw så är jag sjuuukt avis på att du är en norrlänning!! Åååh älskade Norrland<333 Har det super nu, fortsatt TREVLIG VECKA<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste verkligen smaka den. Så otroligt god och lätt att göra.
   Tja, det är riktigt vackert uppe i norr, men det är stort sett det. Jag har, sen jag var liten, velat flytta från Skellefteå. Jag flydde till mina farföräldrar som bodde i Eskilstuna så fort jag fick chansen.
   Tack detsamma

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.