Fortsätt till huvudinnehåll

Den första dagen i Vilnius

Här kommer det första inlägget från den första dagen i Vilnius. Det är en hel del bilder som är med, om du inte gillar långa inlägg med massa bilder rekommenderar jag att bara gå vidare. 

Jag och Martin skulle ta flyget som gick halv ett, och vid tio tog vi flygbussen till Gardemoen. 

Vi var riktigt peppade på lite semester. 


Efter en nästan två timmars försening var vi äntligen framme på Vilnius flygplats. 

Vi hade himla tur, för flygtåget kom när vi gick på perrongen. Turen in till centrum kostade den stora summan av €0.70 per person och tog cirka en kvart. 

DSC_7563
Vårat hotell låg rätt vid tågstationen, så det var inte långt att gå dit när vi kom fram. 

DSC_7567
Vi lämnade av våra saker och vilade lite grann. 

DSC_7570
Innan vi skulle vidare ut. Vi hade förlorat två timmar i och med förseningen, och vi var hungriga så det gällde att hitta något ASAP. 

DSC_7574
Vi såg ut mot tågstationen, men hade man rum åt det andra hållet såg mat ut över hela Vilnius.

DSC_7592
Vi fick ett tips om hur vi skulle gå för att få se mest möjligt på kort tid. 

DSC_7598

DSC_7603
Det är så himla många kyrkor runt omkring i staden. Kastar du en sten träffar du stort sett tre stycken. Men de är så himla, himla fina att se på. 

DSC_7627
Vi kom fram till ett ställe vi sett ut via Tripadvisor, Meat Lovers Pub. 

DSC_7611
Martin kollar upp en karta på nätet. 

DSC_7614
Det var verkligen inte illa priser och alkohol var riktigt billigt. Tydligen är häst burgaren ett måste om man äter här. 

DSC_7630
Men Martin åt pork roast som var riktigt god. 

DSC_7631
Och jag åt deras chicken king burger som var väldigt god. Dressingen smakade väldigt bra. 

DSC_7636
Vi gick sen vidare i vintermörkret och hittade den här kyrkan. När vi gick nära kände vi oss riktigt, riktigt små. Det var nästan jobbigt att kolla in taket, man blev lite yr då. 

DSC_7634
Se så små människorna är. 

DSC_7644
Det var ett väldigt stort torg där (om jag kommer ihåg rätt) brukade vara demonstrationer. 

DSC_7656
Vi gick förbi ett museum där det stod två vakter utanför. 

DSC_7661
Och värmde oss lite på elden. Sen la jag undan kameran för jag ville inte gå omkring med den framme i en främmande stad om kvällen. 

Vi gick förbi en butik med ett dockskåp där allt var gjort i choklad. 

Det är så många fina kyrkor i denna här staden. 

Sen satte vi oss på Öl biblioteket, Alaus Biblioteka. Martin myste verkligen där, jag inte lika så. Men de hade ett par fruktöl, så det gick fint ändå. 

Det blev en tidig kväll för oss, och efter en billig kebab gick vi tillbaka till hotellet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …