Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 7

Förra veckan gick riktigt fort, och nu är praktiken över och jag ska tillbaka till skolan. Har en hel del jag verkligen måste ta tag i nu, som att bestämma mig för vad jag ska skriva om i min bacheloruppgift. Har två dagar på mig att komma på något intressant. 

Den här veckan kommer även min farmor och farfar på besök. Ska bli riktigt fint att få se dem igen, och inte minst möta deras valp. Ska gosa valpmage så mycket jag bara kan nu. Men med sig har de även min väska jag beställt till bröllopet (och senare givetvis). Ska bli väldigt spännande att få se den. Har visat upp den i bloggen för längesen, bara att jag har beställt med mina initialer på den. 

Här är lite bilder från förra veckan. 

 Måndagen började vi att se Walking Dead. Vi ligger så himla långt efter och vi har massvis att se. Men något som är bra är att vi kan se många avsnitt efter varandra istället för att behöva vänta i spänning. 

 Onsdagen skulle jag på första dagen av en två dagars seminar på skolan som handlar om barn och ungdomar och deras psykiska hälsa. 

 Det är en studentförening som heter Bars oss imellom som har anordnat detta. Det var inte bara vi från barnehagelärerutbildningen som var där men också bland annat hälsosyster, sykepleiere, barnevernet som var där. 

 Efter seminaret var jag och kollade lite i butiker medan jag ändå var i stan. Köpte hem bland annat en tavla från Lagerhaus som hänger i sovrummet. 

 Torsdagen var det dags för dag två av seminaret. 

En känd person (Leo något), var där och pratade om barn och flykt. Väldigt intressant. 

På torsdagskvällen skulle jag på jobbet och hela världen var täckt av frost/snö. Var så himla fint.

Men pga diverse orsaker fick jag starta sent så satte mig på ett café....

... och så ett till. Har nog aldrig druckit så många varma drycker på en gång i mitt liv. 

När jag sen skulle börja jobba igen gick brandalarmet i det att jag går in i uppgången. Så fick fint gå ut och vänta på att det skulle stängas av. 

Fredagen var ljus när jag stod upp (<3). Kändes verkligen superhärligt. 

På kvällen skulle jag till Martins jobb och hänga lite i baren där och sen ut och spela biljard. När vi kom till vårat vanliga biljardställe satt vi i kö så otroligt länge, att jag och Martin for hem och sov istället. 

 För på lördagen skulle vi nämligen och se på roller derby. Det var Norge - Sverige - Tyskland som skulle spela. Så otroligt spännande. Hade varit kul att testa på, men är så himla värdelös på inlines och tror inte att rullskor går bättre + det kostar en del med all utrustningen man behöver. 

Kampen var nära där vi bor, och idrottshallen ligger precis där vi badar om sommaren. Var märkligt att se det så vitt, kallt och mörkt när vi bara varit där när det varit sommar och sol

På söndagen var jag först på Restaurant Day för första gången i år och sen på jobbet i ett par timmar. När jag kom hem såg vi på Miss Peregrines home for peculiar children. Filmen var absolut inte lika bra som boken, filmen hade verkligen tappat hela känslan man fick när man läste i boken + stora förändringar i handlingen. Men det var en fin film, om man bara ser rent till filmen och inte jämför. 


Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …