fredag 18 november 2016

SpillExpo 2016 - Dawn of the Tweens

I helgen som var, var det dags för årets SpillExpo i Lilleström. SpillExpo samlar stora spelbolag som Nintendo, Xbox och Playstation, men också indiebolag där de får visa upp det nyaste de har att komma med. I år var det även ComicCon och en hel del Youtubestjärnor. Det finns massvis av montrar där man kan få testa spel, vara med i tävlingar och handla saker. 

Just att det var en del Youtubestjärnor där gjorde att det var massvis med barn i tween åldern. Det var fruktansvärt. Hade en kid på typ tolv år som stannade till i sina steg bara för att kunna stirra på mina bröst en sekund extra. Classy. 

Men annars var det trevligt. Vi testade inget spel då det inte var något som lockade alls dessvärre. Fokuset låg på VR och det var helt sjuka köer för att få testa i ett par minuter. Det såg väldigt spännande och intressant ut, men i och med att jag inte har så mycket syn på ena ögat kändes det inte värt att stå i kö för något som jag kanske inte ens kan använda optimalt. 

 PS4 hade en hel del stationer där man kunde få testa på deras VRglasögon och det såg verkligen kul ut. Ena spelet var ett bilspel och det såg väldigt intressant ut. Jag gillade också hur de hade kombinerat PS Move till ena spelet. Det såg ut att vara lite svårt i början hur man ska röra på sig och spela, men kan nog bli bra efter lite träning. 

 Det här spelet hade så otroligt gullig art och speldesign, men karaktären man spelade spydde överallt. 


 Det var även reklam för perfect escape. Man blir inlåst i ett rum och ska hitta ledtrådar för att komma sig ut. 

 Det fanns också vanliga sällskapsspel också som man kunde få testa på. 

 Vi spelade en omgång av detta som jag spelat en gång tidigare. 

 Det var en del reklam för den kommande Assassins Creed filmen. Längtar massvis måste jag säga. Detta är ett av mina favorit spelserier, och har stora förväntningar till filmen. 

 Nintendo hade ett fåtal WiiU och 3Ds som man kunde få testa på. Vilket i sig är märkligt då de har slutat att tillverka WiiU i förmån till sin nya spelkonsol som släpps snart. 

Vi köpte inte några nya spel, men Martin köpte en stor figur från Pacific Rim filmen och då fick vi med en Ood-docka från dr Who serien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...