tisdag 16 oktober 2018

Fyra serier att se i höstmörkret

Nu när mörkret kommer tidigare om kvällen är det mysigt att krypa upp i soffan och se på massa filmer och serier. 
Tänkte tipsa om fyra serier du kan se på Netflix nu. 


The curious creations of Christine McConnell
En lite morbid matserie på Netflix med skrämmande god mat och en del dockor. Väldigt spännande att se något annat matprogram. Känns väldigt 90-tal och Sabrina tonårshäxan med tanke på dockorna och stämningen. 

Riverdale
Tredje säsongen av Riverdale är ute nu och första avsnittet var så spännande. Vi följer ungdomarna i staden Riverdale och allt märkligt som händer där. Baserat på serietidningen Archie/Acke. Är i samma universum som Sabrina tonårshäxan, men det blir nog inte en crossover med den nya Sabrina serien dessvärre. Se snarast och börja från säsong 1. 

The Haunting of Hill House
Älskade filmen The Haunting* som kom ut 1999 (bland de första skräckfilmerna jag såg och kommer ihåg typ allt i den. Se trailer här). Jag och mannen slukade serien på någon dag, den var så himla spännande och skrämmande ibland. 

Familjen Crain har köpt Hill House, ett hus med en mörk historia som har stått tomt i många år. Hill House är ett hus de vill renovera och det med en gång, för att så sälja det vidare för att kunna bygga sitt för evigt hem. Men vad är det som lurar i skuggorna?

*Filmen från 1999 heter endast The Haunting på grund av att det kom ut en annan film samtidigt som heter The house on the haunted hill (väldigt bra brädspel och film) och ville inte bli förväxlade. 

Midnight diner: Tokyo stories
Så mysig serie där varje avsnitt är som en liten egen historia som i huvudsak utspelar sig på ett litet ramen ställe någonstans i Tokyo som har öppet om nätterna. Stor mysfaktor. 

2 kommentarer:

  1. Oj, hade ingen aning om att Riverdale var relaterad till Sabrina-serien, wow. Bra serie iaf!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Än så länge bara den tecknade serietidningen. Hoppas det blir en crossover på något sätt mellan tv-serierna.

      Radera

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...