Fortsätt till huvudinnehåll

Restaurant Day Oslo 20.08.17

I söndags var det dags för Restaurant Day igen. Ungefär exakt var tredje månad är det ett event som är i hela världen, nämligen Restaurant Day. Pop-up matställen dyker upp i hela världen, vem som helst kan vara med. Det här är något vi försöker få med oss varje gång och har gjort det i ett par år. 

Vi hade varit ute dagen innan, Martin lite (mycket) senare än mig. Jag tvingade med han ut med löfte om milkshakes och bullar. 

P8200016
Så vi kom oss ut relativt tidigt för att vara oss. 

P8200019

P8200020
Vi skulle möta min mamma och lillasyster Maya vid Youngstorget för att börja dagen med brasiliansk grillmat.

P8200026
Vi fick vänta lite grann på de andra, så vi hängde vid fontänen. 

P8200028
Det var kött på en pinne. Väldigt mört oxköttbitar som har grillats.

P8200029
Martin var glad, jag lovar. Han såg sur ut på ungefär varenda bild jag tog på han.

P8200032
Här är gänget. 

P8200035
Efter köttet var det dags för fika i Gamle Byen. 

P8200038
Hit skulle vi. Älskar fonten Curlz MT. Favoriten när jag gick mellanstadiet. 

P8200044
Det var ett gäng med tjejer som hade bakat massa gott och sålde det hemma hos sig. Vi bodde i området stort sett hela tiden jag bott i Oslo och känner området bra. Men efter att vi flyttade till Ammerud, jag slutade på förskolan som ligger där och började på skolan, så har jag inte varit i det området på länge. Lägenhetsområdet var nytt och väldigt fint. Skulle kunna tänka mig att bo där.

P8200043
Det var massa fika att välja mellan. 

P8200047
När vi fikat klart gick vi för att ta bussen eller trikken in till centrum. Vi skulle nämligen vidare för att äta indiskt och donuts. 

P8200048
Det var massvis av matstånd vid Olaf Ryes Plass och massa folk.

P8200056
Vi skulle äta här, indiskt från Namaste. 

P8200050
Jag och Martin beställde det här. 

P8200054
Och det var riktigt gott. 

P8200062
När vi skulle äta donuts var det en fruktansvärd lång kö. Vi orkade inte stå i den, så vi gick vidare. 

P8200064
Vi bestämde oss för att gå till Mathallen istället. 

P8200067
Älskar verkligen den här klänningen. Har använt den himla mycket sen jag köpte den. Den har blivit lite nopprig på vänster sidan där jag har min handväska. 

P8200077
Vi beställde paj härifrån. 

P8200072
Jag testade deras Rocky road. Den var väldigt kraftig och kunde lätt ha blivit delad med någon. 


Efter pajen sa vi hej då till mamma och Maya, och vi tog t-banan hem. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…