Fortsätt till huvudinnehåll

Bröllopsfesten del 1

Torsdagen förra veckan var det dags för min och Martins bröllopsfest. Vi hade valt att dela vigseln, bröllopsmiddagen och festen på olika dagar. Komplicerat, jag vet. Men vi ville ha möjligheten att bjuda både vänner och familjer, och när min familj är väldigt stor lämnar det inte mycket rum till vänner. 

Vi hade hyrt lokalen Ingensteds som ligger på Grünerlökka och kan lätt bli kallad för Oslo mest hipstriga ställe. Den här kvällen skulle det komma 48 glada personer och fira med oss, vilket skulle bli väldigt spännande. Vi hade tillgång till lokalen från morgonen, så vi tog med oss alla dekorationer vi hade förberett och våra gäster, Jenny och Kalle, för att göra klart allt till festen. 

DSC_9501
Lokalen är väldigt fin i sig, så vi önskade att inte ha alltför mycket grejer där. Plus att vi var tvungna att städa ut allt innan kl. 03.00. Så desto mindre extra arbete desto bättre. 

DSC_9505
Måste säga att det var svårt att få en bra flyt i hur man placerar folk, utan att det blir för grupperat, men ändå att alla ska få någon de känner vid sitt bord. Nu är de allra flesta i par, men vi önskade ändå att blanda lite grann. 

DSC_9520
Det är en liten övervåning som man kan hänga på. Perfekt ställe att få bilder ovanför ifrån. 

DSC_9535
Jag hade beställt en hel del grejer från Ebay till bröllopet. Kan gå igenom var allt kommer ifrån i ett eget inlägg, om det är av intresse.

DSC_9524
Här ser man lite grann av ovanvåningen. 

DSC_9544
Martin ringde till hotellet för att se om vi kunde checka in tidigare, vilket vi kunde. Jag och Martin lämnade av våra grejer på rummet och mötte så upp Jenny och Kalle vid Mathallen för att äta mat. 

DSC_9553
Jag lämnade kameran på hotellet. Kändes lite typiskt då jag gärna hade dokumenterat allt. Men den får inte plats i väskan...

Det bästa med mathallen är att det finns möjlighet för att köpa mat från många olika ställen och ändå sitta ihop och äta. I mitten av lokalen finns det nämligen ett gemensamt utrymme med bord och stolar. 
Jag beställde en paj med kyckling och bacon som var riktigt god från stället som tidigare hette Hello Good Pie, men som hade bytt namn till något med pai och cupcake...

Till maten blev det lite bubblor, vilket passade överraskande bra till min paj. Var så otroligt fint att sitta där och prata ihop som om allt var som förr. 

Efter maten gick jag och Jenny till hotellet för att fräscha upp oss och sova lite grann. 

Sen bar det iväg till festen. Men bilderna därifrån kommer en annan dag. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …