Fortsätt till huvudinnehåll

Bröllopsfesten del 1

Torsdagen förra veckan var det dags för min och Martins bröllopsfest. Vi hade valt att dela vigseln, bröllopsmiddagen och festen på olika dagar. Komplicerat, jag vet. Men vi ville ha möjligheten att bjuda både vänner och familjer, och när min familj är väldigt stor lämnar det inte mycket rum till vänner. 

Vi hade hyrt lokalen Ingensteds som ligger på Grünerlökka och kan lätt bli kallad för Oslo mest hipstriga ställe. Den här kvällen skulle det komma 48 glada personer och fira med oss, vilket skulle bli väldigt spännande. Vi hade tillgång till lokalen från morgonen, så vi tog med oss alla dekorationer vi hade förberett och våra gäster, Jenny och Kalle, för att göra klart allt till festen. 

DSC_9501
Lokalen är väldigt fin i sig, så vi önskade att inte ha alltför mycket grejer där. Plus att vi var tvungna att städa ut allt innan kl. 03.00. Så desto mindre extra arbete desto bättre. 

DSC_9505
Måste säga att det var svårt att få en bra flyt i hur man placerar folk, utan att det blir för grupperat, men ändå att alla ska få någon de känner vid sitt bord. Nu är de allra flesta i par, men vi önskade ändå att blanda lite grann. 

DSC_9520
Det är en liten övervåning som man kan hänga på. Perfekt ställe att få bilder ovanför ifrån. 

DSC_9535
Jag hade beställt en hel del grejer från Ebay till bröllopet. Kan gå igenom var allt kommer ifrån i ett eget inlägg, om det är av intresse.

DSC_9524
Här ser man lite grann av ovanvåningen. 

DSC_9544
Martin ringde till hotellet för att se om vi kunde checka in tidigare, vilket vi kunde. Jag och Martin lämnade av våra grejer på rummet och mötte så upp Jenny och Kalle vid Mathallen för att äta mat. 

DSC_9553
Jag lämnade kameran på hotellet. Kändes lite typiskt då jag gärna hade dokumenterat allt. Men den får inte plats i väskan...

Det bästa med mathallen är att det finns möjlighet för att köpa mat från många olika ställen och ändå sitta ihop och äta. I mitten av lokalen finns det nämligen ett gemensamt utrymme med bord och stolar. 
Jag beställde en paj med kyckling och bacon som var riktigt god från stället som tidigare hette Hello Good Pie, men som hade bytt namn till något med pai och cupcake...

Till maten blev det lite bubblor, vilket passade överraskande bra till min paj. Var så otroligt fint att sitta där och prata ihop som om allt var som förr. 

Efter maten gick jag och Jenny till hotellet för att fräscha upp oss och sova lite grann. 

Sen bar det iväg till festen. Men bilderna därifrån kommer en annan dag. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…