Fortsätt till huvudinnehåll

Lite BuJo önskningar

Detta är ett betalt samarbete med Engelbert Strauss.Jag kollade in hemsidan till Engelbert Strauss för att se efter lite inspiration till min Bullet Journal samling. Jag har sett på deras hemsida förut och vet att man kan hitta det mesta, inte bara verktyg, arbetskläder och skor, men också en hel del kontorsaker som pennor, papper och skrivböcker. Bullet Journal kan bli en dyr hobby, men när man kollar in andra hemsidor än dyra hobbybutiker så kan man spara in lite pengar och hitta något som andra kanske inte har. Sen kan man inte få för många pennor (även om min man tycker det). Jag brukar se efter hobbygrejer på Etsy och från Tanum. De har bra utval av diverse skrivprodukter, om än väntetiden till Etsy kan vara ganska lång beroende på från vem du beställer ifrån.
Jag såg notatboken som man kan få i olika storlekar, men också med helt vita sidor eller med rutnät. Det jag verkligen gillade med boken är att sidorna är numrerade, det gör det enklare när man ska hitta tillbaka till vissa listor.

Jag är alltid på utkik efter highlighters och de här hade så fina färger. Staedtler vet jag är bra, jag har använt samma märke fast andra färger när jag studerade och var riktigt nöjd.

De tunnare pennorna är bra när man ska skriva i boken. Jag försöker att använda massa fina färger, och gärna att olika saker jag gör ofta har en egen färg. Förskolejobbet är till exempel turkos, viktiga saker i rött och semester i rosa. Det gör verkligen något med sidorna när det blir mer färgglatt, plus att jag med en gång kan se vad jag är ute efter.

Något som helt klart hade hjälpt att minska tiden på att skriva datum hade varit en datumstämpel. Jag utgår ifrån att den är enkel att använda + att det blir snyggt och ser likadant ut i boken (något som kan vara hjälpsamt när man skriver som en kratta).

Nu får jag kläder via jobbet, men såg att de har en riktigt fin arbetsjacka som är vindtät i en snygg lilafärg på rea. Gillar att det görs arbetskläder som inte bara är svarta eller mörkblå.

Har du kollat in hemsidan till Engelbert Strauss någon gång?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…