Fortsätt till huvudinnehåll

Vattenskada... igen..

Som jag skrev i förra veckans sammanfattningsinlägg så håller vi på med att renovera alla badrum och rör i hela borättslaget. Väldigt spännande med helt nya badrum. I och med renoveringen så flyttade vi hem till mamma i två veckor (är i andra veckan nu). Vi såg verkligen fram att flytta hem till helgen då vi skulle få tillbaka vattnet i köket i alla fall. 

Men så blir det inte. Istället blir det att flytta in på hotell på obestämd tid på grund av att det har blivit en vattenskada i samband med renoveringen. Det har runnit från åttonde våningen helt ned till utgångsvåningen. Ganska så mycket vatten. Jag och Martin tog t-banan till lägenheten i måndags för att kolla läget och se hur illa det var. Det är ganska så illa. Vi har vatten i hallen, i hela vardagsrummet nästan och väggen mellan vardagsrummet och hallen är trasig. 

Något positivt är i alla fall att lägenheten blir helt nyrenoverad. Men vad är oddsen att få två vattenskador på ca ett år?

 Väggen sett från hallen. 

 Tyvärr har våran stringbokhylla blivit utsatt för vatten, så det var en del saker som gick sönder bland annat tre av mina böcker. 

 Vattnet har följt med pappret i nästan hela vardagsrummet...

Väggen är lagom bucklig. Under lakanet är bokhyllan. 

Kommentarer

 1. Men nej vad jobbigt!! Hoppas det fixar sig snabbt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas vi också. Vi får bara hålla oss positiva.

   Radera
 2. Stackare! Så typiskt, känns som att renoveringar ALLTID tar längre tid än vad man har räknat med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det som är så typiskt, det har gått efter schema ända tills våran uppgång. Så vi hade nog bara fruktansvärt otur.

   Radera
 3. Näää fy fan!! Nåväl se det "bra" sidan som du skrev att ni får ett helt nytt hem MEN och andra sidan så skulle jag ändå sörja av allt det fina sakerna som man har sparat under året om jag hade fått detta!! Knappt så jag skulle kunna se mellan fingrarna ;/... hur i hellavätta har det kunnat hända, klantighet + fuskbygge månne!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov hade vi typ allt av det vi äger i sovrummen då de skulle gå igenom alla rum utom dem. Men det är just bokhyllan som suger, för den tog tid att få hem och den var dyr. Tror det var mest otur då det är proffs som fixar det här :)

   Radera
 4. Nej, fy vilken tråkig grej :( Tur att ni får det fixat - men ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Idag ska vi och kolla in lägenheten med någon från försäkringen, se på skadorna.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …