onsdag 24 augusti 2016

Vattenskada... igen..

Som jag skrev i förra veckans sammanfattningsinlägg så håller vi på med att renovera alla badrum och rör i hela borättslaget. Väldigt spännande med helt nya badrum. I och med renoveringen så flyttade vi hem till mamma i två veckor (är i andra veckan nu). Vi såg verkligen fram att flytta hem till helgen då vi skulle få tillbaka vattnet i köket i alla fall. 

Men så blir det inte. Istället blir det att flytta in på hotell på obestämd tid på grund av att det har blivit en vattenskada i samband med renoveringen. Det har runnit från åttonde våningen helt ned till utgångsvåningen. Ganska så mycket vatten. Jag och Martin tog t-banan till lägenheten i måndags för att kolla läget och se hur illa det var. Det är ganska så illa. Vi har vatten i hallen, i hela vardagsrummet nästan och väggen mellan vardagsrummet och hallen är trasig. 

Något positivt är i alla fall att lägenheten blir helt nyrenoverad. Men vad är oddsen att få två vattenskador på ca ett år?

 Väggen sett från hallen. 

 Tyvärr har våran stringbokhylla blivit utsatt för vatten, så det var en del saker som gick sönder bland annat tre av mina böcker. 

 Vattnet har följt med pappret i nästan hela vardagsrummet...

Väggen är lagom bucklig. Under lakanet är bokhyllan. 

8 kommentarer:

 1. Men nej vad jobbigt!! Hoppas det fixar sig snabbt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas vi också. Vi får bara hålla oss positiva.

   Radera
 2. Stackare! Så typiskt, känns som att renoveringar ALLTID tar längre tid än vad man har räknat med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det som är så typiskt, det har gått efter schema ända tills våran uppgång. Så vi hade nog bara fruktansvärt otur.

   Radera
 3. Näää fy fan!! Nåväl se det "bra" sidan som du skrev att ni får ett helt nytt hem MEN och andra sidan så skulle jag ändå sörja av allt det fina sakerna som man har sparat under året om jag hade fått detta!! Knappt så jag skulle kunna se mellan fingrarna ;/... hur i hellavätta har det kunnat hända, klantighet + fuskbygge månne!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov hade vi typ allt av det vi äger i sovrummen då de skulle gå igenom alla rum utom dem. Men det är just bokhyllan som suger, för den tog tid att få hem och den var dyr. Tror det var mest otur då det är proffs som fixar det här :)

   Radera
 4. Nej, fy vilken tråkig grej :( Tur att ni får det fixat - men ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Idag ska vi och kolla in lägenheten med någon från försäkringen, se på skadorna.

   Radera

Alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag slutade både jag och Martin tidigt. Vi skulle ut och äta en tidig middag och sen se en tidig film på bio.  Efter j...