fredag 5 augusti 2016

Bryssel dag två

Tisdagen vaknade vi upp ganska så tidigt för att få mest ut av dagen. Vi hade tänkt oss till Atomium, en jättestor byggnad som är som en atom. Vi hade även sett reklam för Harry Potter the Exhibition som skulle vara i samma område, så vi tänkte se efter biljetter till det med.

DSC_5249
Det var strålande sol och klarblå himmel och varmt som bara den. Tyvärr var det endast förköpta biljetter till speciella tidspunkter till Harry Potter, men vi fick köpt biljetter till dagen efter istället.

IMG_20160719_101932
Så vi var väldigt turistiga istället.

IMG_20160719_101958_1
Det finns en möjlighet att resa upp i byggnaden och se på utsikten. Vi kollade aldrig upp vad det kostade, men vi ville lägga pengarna på andra saker istället.

DSC_5254DSC_5254

DSC_5340
Vi reste istället till Belgian Chocolate Village som är ett chokladmuseum. Kostade ca 10€ per person att gå in. Jag visar bara några bilder nu och fler i ett eget inlägg som dyker upp senare en dag.

DSC_5272
De hade byggt chokladbyggnader som vägde massvis. Den här vägde nästan 300 kilo.


DSC_5319
Det var även en del där de gjorde choklad som folk fick smaka. Har nog aldrig ätit så färska praliner och tryfflar förut.

DSC_5348
När vi blev trötta for vi tillbaka till centrum till det fina torget för att gå på ölbryggerimuseum. Det kostade 5€ per person att gå in, men då fick man varsin gratis öl efteråt. Stället heter Brewers of Belgia och var stort sett en film om olika ölbryggerier i Belgien. Inte lika spännande som Heineken museet i Amsterdam för att vara ärlig...

DSC_5347
Men ölen var då helt ok och lokalen mysig, så det gjorde inte så mycket.

DSC_5349

DSC_5351

IMG_20160719_174435
Vi gick vidare och tittade omkring i andra områden. Vi gick till ett ställe som vi hade markerat ut på våran karta som middagsställe. Men de hade inte börjat med matserveringen och vi var hungriga NU. Vi hittade en pizzeria och det var nog bland den godaste pizzan jag har ätit på länge. Tyvärr tog de inte kort, men vi hade kontanter så det ordnade sig.

DSC_5371
När vi kom tillbaka till hotellet var det dags för en till dusch och byta kläder före middagen.

IMG_20160719_210522
Martin hade hittat en restaurang nära vårat hotell som heter Meat Meat och skulle visst vara en av Bryssels bästa restauranger när det kommer till kött. Och det var verkligen gott. Vi var så himla mätta efteråt. 

6 kommentarer:

 1. Superhärliga bilder du bjuder på :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Kul att du gillade dem :)

   Radera
 2. Jag älskar att ni prioriterar choklad över utsikt, det hade jag också gjort alla dagar i veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh chokladen var prioriterat oavsett :) Det var en av tre saker vi var ute efter i Bryssel :)

   Radera
 3. Ser ut som att ni har det bra och maten på sista bilden fick mig nästan att börja dregla xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maten där var verkligen to die for. Så himla gott. Tyvärr var stället superfancy och man sätt väldigt nära varandra, så jag ville inte dra upp systemkameran för bättre bilder...

   Radera

Grease Norge

Fredagen förra veckan var det dags för att se Grease Norge på Chateu Neuf. Vi köpte billjetter förra hösten och hade verkligen sett fram mot...