onsdag 3 augusti 2016

Malmö dag 3

På lördagen hade alla ledigt och efter att jag och Martin packat våra saker och gått för att möta Kalle för att handla lite grann. Vi skulle äta frunch hemma hos Jenny och Kalle innan vi skulle utforska staden. 


Jenny och Kalle gjorde frukost, veganska amerikanska pannkakor med nutella + veganskt alternativ, tofuglass och varm hemmagjord hjortronsylt. Så otroligt gott och alla var mätta. 


Väl på Malmös gågata gick vi till ett glass-ställe som heter Köld. De gör sin egen glass = speciella smaker. Vi fick testa vilken vi ville (max 12 provsmakningar) och testade bland annat en glass med vattenmelon och IPA. God, men speciell. Vi blev även fotograferade till ett eller annat i samband med Köld, får se om jag hittar bilderna någonstans. 


Jag åt en som heter Hillibiskus och Carrot Cake och Martin hade Vattenmelon IPA och romrussin. De flesta av glasserna var veganska tips tips. 

DSC_5047
Vi gick till Folkparken och tittade lite där. Jag hade sett innan att det skulle vara massvis av Pokéstops i parken, men på grund av lansering av appen så gick det inte att komma in där...

DSC_5050

DSC_5054
Det var ett ställe med sköldpaddor, väldigt stora sådana. Den ena var fruktansvärt aggresiv och bråkade med de andra sköldpaddorna. 

DSC_5069

DSC_5085

DSC_5089

DSC_5094

DSC_5098
Vi hyrde trampbåtar och trampade runt kanalen. 

DSC_5109Killarna tog den största delen av kanalen och förtjänar all creds. Herregud vad jobbigt det var. 

DSC_5120
Det var kul att vara nära fåglarna.

DSC_5145
Men lite spännande när vi skulle trampa förbi svanfamiljen. 

 Dessa två <3 Mer fantastiska personer får man leta länge efter. Oslo är verkligen inte detsamma utan dem i samma stad. 

Efter att vi varit förbi hemma hos Jenny och Kalle för vila och klädbyte + hämta vårat bagage så gick vi till Vegegården för att äta nästan helt vegansk buffé. Det var ena fejk-köttet som inte var veganskt, men resten var det. Herregud så mätt jag var. 

Vi gick vidare och satte oss på Brewdog och drack varsin öl eller cider innan vi gick vidare till ena torget och satt och drack lite där innan vi skulle ta bussen tillbaka till Oslo igen. 

 Hoppas verkligen att vi ses innan nästa sommar igen då dom ska komma hit <3 

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att hälsa på bra vänner sådär och ni verkar ju verkligen haft det bra!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen supertrevligt :) Bättre personer får man leta länge efter.

      Radera

Guinness Storehouse

Här kommer inlägget från när vi besökte Guinness Storehouse. Det är på ett sätt ett museum där man får se hur Guinness har blivit gjort och...