fredag 1 juni 2018

Tredje dagen i Dublin, zoo, shopping och monument

Innan vi reste till Dublin så hade vi köpt inträdesbiljetter till två saker, den första var Guinness storehouse och den andra var till Dublin Zoo. Jag har lite blandade känslor att besöka djurparker, för jag tycker att det är spännande och intressant att se och läsa om andra djur än de som naturligt finns i Skandinavien, men sen borde djuren ha en rätt att bo i det fria. Nu jobbar många djurparker med att hjälpa djurarter som håller på att dö ut med att finnas kvar, och det är ju något som är bra. När vi besöker en djurpark försöker jag hitta information om hur djuren blir behandlade och hur stora areal de har. Dublin zoo verkar vara ett hyfsat fin djurpark som har ett program för utrotningshotade djur och bra areal för djuren. Men det är ju ändå problematiskt och en sak att tänka på och prata om. 

DSC_6408
Dublin zoo ligger väldigt centralt till och i en väldigt stor och fin park. Jag och Martin gick dit från lägenheten och det tog ca 40 minuter. 

DSC_6417
Sen mötte vi den här skylten vilket gjorde oss förvirrade. Google maps tyckte att vi hade bra bit kvar att gå i en annan rättning än den skylten visade. 

DSC_6419
Jag kollar intensivt på kartan och försöker se om jag missat något. 

DSC_6426
Men vi valde att gå efter skyltens riktning, vilket visade sig vara rätt. 

DSC_6434
När vi kom in i parken möttes vi av det här, en ganska så stor och fin ö. Det är en del vatten i Dublin zoo dör de har byggt upp massa öar till djuren. Djuren hade väldigt stora fina areal att röra sig på som speglar hur de naturligt bor och gav dem en del gömställen. Aporna hade massvis av öar och fastland som de kunde klättra omkring mellan. 

DSC_6542
Vi tittade lite på sälar som vinkade till oss. 

DSC_6580
Och vilda fåglar som man inte fick mata. 

DSC_6625
Min Martin. 

DSC_6786
När vi kom fram till elefanterna var de visst färdiga med att bada och var på väg upp ur vattnet. Jag hann ta en bild och filma lite grann.  

DSC_6822
Det var så himla varmt den här dagen. Är så glad att jag hade packat ned den här klänningen från Asos som kom två dagar innan vi reste. Den var dock fruktansvärt stor i midjan, så jag var förbi Penneys /Primark och köpte ett bälte. Hade köpt skorna dagen innan och de kommer från Sketchers. 

DSC_6908
På väg till djurparken gick vi förbi det här monumentet som var verkligen enormt. Det var ett minnesmonument till olika slag Irland har varit med i. 

DSC_6927
Tillbaka i centrum så gick vi och handlade en hel del. Var bland annat förbi New Look och köpte två klänningar. 

DSC_6930
Vi åt mat, vilket man behöver efter många timmar utan. 

DSC_6937
Sen tog jag den här bilden som var den näst sista jag tog i Dublin. 
På kvällen gick vi och såg Deadpool 2 på IMAX. Efter filmen hade vi tänkt gå ut och dricka lite, men var så himla trötta att vi gick till lägenheten och sov istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...