Fortsätt till huvudinnehåll

Tredje dagen i Dublin, zoo, shopping och monument

Innan vi reste till Dublin så hade vi köpt inträdesbiljetter till två saker, den första var Guinness storehouse och den andra var till Dublin Zoo. Jag har lite blandade känslor att besöka djurparker, för jag tycker att det är spännande och intressant att se och läsa om andra djur än de som naturligt finns i Skandinavien, men sen borde djuren ha en rätt att bo i det fria. Nu jobbar många djurparker med att hjälpa djurarter som håller på att dö ut med att finnas kvar, och det är ju något som är bra. När vi besöker en djurpark försöker jag hitta information om hur djuren blir behandlade och hur stora areal de har. Dublin zoo verkar vara ett hyfsat fin djurpark som har ett program för utrotningshotade djur och bra areal för djuren. Men det är ju ändå problematiskt och en sak att tänka på och prata om. 

DSC_6408
Dublin zoo ligger väldigt centralt till och i en väldigt stor och fin park. Jag och Martin gick dit från lägenheten och det tog ca 40 minuter. 

DSC_6417
Sen mötte vi den här skylten vilket gjorde oss förvirrade. Google maps tyckte att vi hade bra bit kvar att gå i en annan rättning än den skylten visade. 

DSC_6419
Jag kollar intensivt på kartan och försöker se om jag missat något. 

DSC_6426
Men vi valde att gå efter skyltens riktning, vilket visade sig vara rätt. 

DSC_6434
När vi kom in i parken möttes vi av det här, en ganska så stor och fin ö. Det är en del vatten i Dublin zoo dör de har byggt upp massa öar till djuren. Djuren hade väldigt stora fina areal att röra sig på som speglar hur de naturligt bor och gav dem en del gömställen. Aporna hade massvis av öar och fastland som de kunde klättra omkring mellan. 

DSC_6542
Vi tittade lite på sälar som vinkade till oss. 

DSC_6580
Och vilda fåglar som man inte fick mata. 

DSC_6625
Min Martin. 

DSC_6786
När vi kom fram till elefanterna var de visst färdiga med att bada och var på väg upp ur vattnet. Jag hann ta en bild och filma lite grann.  

DSC_6822
Det var så himla varmt den här dagen. Är så glad att jag hade packat ned den här klänningen från Asos som kom två dagar innan vi reste. Den var dock fruktansvärt stor i midjan, så jag var förbi Penneys /Primark och köpte ett bälte. Hade köpt skorna dagen innan och de kommer från Sketchers. 

DSC_6908
På väg till djurparken gick vi förbi det här monumentet som var verkligen enormt. Det var ett minnesmonument till olika slag Irland har varit med i. 

DSC_6927
Tillbaka i centrum så gick vi och handlade en hel del. Var bland annat förbi New Look och köpte två klänningar. 

DSC_6930
Vi åt mat, vilket man behöver efter många timmar utan. 

DSC_6937
Sen tog jag den här bilden som var den näst sista jag tog i Dublin. 
På kvällen gick vi och såg Deadpool 2 på IMAX. Efter filmen hade vi tänkt gå ut och dricka lite, men var så himla trötta att vi gick till lägenheten och sov istället. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…