onsdag 12 oktober 2016

Inspo till bröllopet

Jag har gått helt bananas när det kommer till Pinterest och bröllopet. Jag har skapat tre (!!!) olika anslagstavlor där; en som är generellt bröllop, tankar till vårat bröllop och saker som är färdigt till vårat bröllop (min klänning, skor, dekorationer osv.). Jag märker att det verkligen är lätt att svimma i det stora havet om bröllop på internet, det finns verkligen hur mycket tips och tricks som helst där ute och det har varit svårt att begränsa mig. Men, det jag har märkt mest är att tips från amerikanska sidor verkligen inte är anpassat till Skandinavien. Tydligen kostar det genomsnittliga bröllopet i USA $30 000. Helt sjukt. 

Jag och Martin har vetat i ett par år hur vi ville ha vårat bröllop, vigsel och fest på olika dagar, festen på Ingensteds med huvudsak vänner närvarande. Vi gillar lokalen som den är, men det blir lite färgklickar i dekorationen. 
Men det som verkligen har varit viktigt för oss är att vi får en minnesvärd dag med familj och vänner, och att vi har det kul, Vi vill inte ha en stressande dag där vi inte njuter det som händer. 

Nu är det dock tid kvar, vigseln är inte förrän i juni och festen i augusti, men det kommer att bli bra. 

Tänkte visa lite vad vi har tänkt när det kommer till dekoration, mat och mina kläder. 


dekoration1
Källor: Bild 1 2 3


Lokalen vi har hyrt har vi till 03.00 och då måste vi och allt vi hade med oss vara ute = dekorationerna måste vara lätt att få med sig ut igen. Till bordet blir det inga stora blomsterdekorationer, utan något mer enkelt. Jag gillar verkligen enkelheten i den första bilden, verkligen så fint med blad och ljus. Sen är det ett + att man kan prata med varandra utan att behöva prata över någon. 
De andra två bilderna gillade jag de hängande kransarna, så fint. Tror dock att det är för högt i taket för att kunna hänga ned något tryggt. 


Skärmdumpar98
Källor bild 1 2

Jag verkligen de gelekulorna jag har lite för mycket av. Ljuslyktan från Nille går att fylla med de blå kulorna för att få lite färg till bordet utan att det blir för mycket. 

dekoration
Källor bild 1 2

Har kollat en hel del på Etsy efter massa fint, och hittade den här fina gästboken som har en blanksida och en med text. Hittade en polaroidkamera med massvis av bilder på Ebay som jag tror blir en fin kombination. Bilder på gästerna + bilder från dagen kan bli väldigt bra. Tror vi. 

mat4
Bildkällor: bufféen, cupcakes, baren Ingensteds

För enkelhetens skull kommer vi att ha en buffée med veganska och sjömatsalternativ. Kommer att bli väldigt gott. 
Vi letar fortfarande efter en tårta, hittade några, vad jag tror är, goda recept på Buzzfeed. Vi ska ha en bakdag en gång efter att vi kommit hem till våran lägenhet för att hitta en smak vi gillar. 

kläder

Buketten blir med pioner i ljusa färger och någon annan blomma. Älskar färgerna i bilden i högra hörnet, men den stora bilden är så himla vacker. Får se vad som händer, men det blir pioner.

kläder1

Något jag har använt mycket tid och tänkande på är klänningen. Jag visste om att jag inte behövde ha en vit klänning, att jag inte ville ha en hellång och att den helst inte skulle kosta en mindre förmögenhet, för helt ärligt, det är en klänning jag kan använda en gång (eller tja, nu två) där det är socialt acceptabelt, och då är det andra saker jag hellre lägger 15 000 kr på än den klänningen. Har kollat en del på Etsy och hos ModCloth, och gillar verkligen den på bilden. 

Jag har aldrig varit en högklackad tjej, hur lyckas man gå i dem utan att dö? För länge sen såg jag de glittriga skorna till vänster på Mariells blogg och blev verkligen förälskad. Alltså, hur fina är inte de? Nu har jag ingen aning om var de kommer ifrån, men jag hittade de till höger hos ModCloth och de var riktigt fina de också. 

Väskan var riktigt fin och den går att få sitt monogram på. Vore väldigt fint att ha mina nya initialer på den. Och att ha en fin väska med det jag behöver till vigseln och festen. 

4 kommentarer:

 1. Att gå högklackad är ju en vanesak och träning =)... när de sakerna faller på plats så dör man inte av att gå i klackar, hihihiii! Spännande bröllop ni har i tankarna iaf =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag har försökt, tro mig. Har en fot som sitter snett på kroppen och generellt för svaga anklar (har överrörliga anklar), så är väldigt säker på att jag aldrig kommer att få till att gå i klackar...
   Åh det tror jag det blir :D

   Radera
 2. Älskar all inspo! Ska följa alla de här inläggen och bara suga åt mig alla tips :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh kul att du gillar det :D Ska se om jag skriver några fler (finns en chans för det) :)

   Radera

Ljusvandring i botaniska trädgården

I torsdags var det ljusvandring i botaniska trädgården. Jag tog med mig kameran dit för att fota lite grann.  Jag var där ganska t...