Fortsätt till huvudinnehåll

De nya färgerna i lägenheten

Jag lovar att jag ska ordna bättre bilder på de nya färgerna i lägenheten, än så länge får ett par mobilbilder hålla. Men, det var himla svårt att fånga upp hur de egentligen ser ut. Blir nog bättre när vi fått hem möblerna igen och allt är färdigt. 

Vi har valt fyra olika färger till hallen, vardagsrummet, sovrummet och gästrummet. Det blir fyra olika färger som passar väldigt bra ihop. Vi kunde välja att ha strukturtapet igen eller ha helt släta väggar. Och vi valde utan att tveka att ha släta väggar. 
När jag tog bilderna var inte hallen målad än, men där har vi valt Havbris från Jotun. Ska bli spännande att se hur det blir. 

Golvet i sovrummen och vardagsrummet kommer bli en kall färg, nästan grå. Kommer dessvärre inte ihåg namnet eller märket på golvet, men ska ta bilder när golvet är lagt. Golvfärgen är liknande denna här i alla fall.  I hallen blir det samma golv som tidigare, ett som tåler vatten och så. Det kan hända att det blir lite mörkt, men vi får ordna fler ljuskällor för att ljusa upp rummen. 

 I vardagsrummet hade vi tidigare Jotuns Skumring/ Rustas Tundra (samma färgkod). Nu blev det Nordsjö Restful Dijon, en ljusblå färg. 

 Den var otroligt svår att fånga på bild... Antingen blev den alltför ljus eller alltför mörk.

 Färgen är mer som den ljusaste delen på bilden. 

 Här ser man lite bättre hur blå den egentligen är, jämfört med Rustas Skifer.

 Gästrummet hade en sliten, nött, fläckig, beige strukturtapet som sett bättre dagar. 
Färgen vi har valt i gästrummet heter Clear Paris från Nordsjö. En lite mörkare blågrå färg. 

 Sovrummet hade vi en väldigt fin grönfärg från Flügger som vi gillade, och hittade en liknande i färgkatalogen som vi kunde välja färger ur. 
Färgen vi valde till sovrummet heter Misty Fontaine och kommer från Nordsjö. 

Den är mycket mer grön hos oss än den är på hemsidan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …