onsdag 21 september 2016

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten.
Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar.
Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom.
Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blånyans hade vi tänkt.
Men något jag också längtar efter är att få inreda hela lägenheten då det är en del möbler som måste bytas ut.
Surfar omkring på nätet och letar efter insperation till både renoveringen men också till inredningen. Försöker att styra undan Ikea då det känns som att det är så otroligt många som har det hemma. Har kollat in bland annat Ellos, Room21, Skeidar och Engelbert-Strauss. Den sistnämnda hade det mesta när det kommer till verktyg och kontor tillbehör bland annat + det mesta en kan behöva av verktyg och tillbehör vid en renovering. Såg bland annat sådana plastskydd till möbler som hade varit bättre än att använda gamla sängkläder som dammskydd till våra möbler vid renoveringen.


Stenlampan, mattan, tapeten, korgen på väggen, skohyllan och ekollonlampan kommer från Ellos och sorteringsmappen och paraplystället från Engelbert-Strauss.

Paraplystället hade varit något för oss, vet inte varför men vi har hemskt många paraplyer hemma som ligger lite överallt för tillfället. Paraplystället hade nog varit enkel att spraya i en annan färg om en skulle vilja det. Får se om jag beställer hem den till våran hall eller om jag letar efter någon i en butik här i Oslo. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ljusvandring i botaniska trädgården

I torsdags var det ljusvandring i botaniska trädgården. Jag tog med mig kameran dit för att fota lite grann.  Jag var där ganska t...