tisdag 27 november 2018

Lördagsdagen, julmarknad i botaniska trädgården och svenska kyrkan

I lördags skulle jag möta mamma i stan. Vi skulle gå och kolla in några av alla julmarknader som är runt omkring i Oslo nu. 

Först ut var den i botaniska trädgården. Den här dagen var det även en liten föreläsning om kryddor som mamma ville se på. Som de flesta marknader är det massa folk och de som säljer saker har mest troligen gjort sakerna själv, så tog inga bilder på själva marknaden. Men det var massa fina saker där, vi köpte saft en liten dam som hade gjort den själv av frukter och bär från sin trädgård. 

DSC_3385x
Vi gick in i växthusen, den ena bara för att höra lite om kryddor, den andra för att kolla på växterna. 

DSC_3381

DSC_3378x

DSC_3375

DSC_3368x

DSC_3397
Sen for vi vidare till svenska kyrkan för att kolla in marknaden där. Det var så himla fint tak, men min kamera var så himla immig hela tiden vi var där. Hjälpte inte att vänta och försöka torka bort fukten...

DSC_3399
Det var ett så himla gulligt hus som bara stack upp lite grann. 

DSC_3403

DSC_3404
Vi gick och fikade på café Fuglen, ett väldigt retro ställe med japansk vrid. Testade en kaka med matcha och vitchoklad. De har ett café i Tokyo, så vi ska gå förbi där när vi kommer oss dit till våren. 

Efter fikat shoppade vi lite mer. Jag köpte en ny ögonskuggepalett och eyeliner från Kicks när de hade 25% av all smink den dagen. När jag kom hem bättrade jag på sminket, lekte med Lucy och åt middag innan jag skulle möta Martin i stan igen. Det blir ett eget inlägg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...