Fortsätt till huvudinnehåll

En lördag med Bianca

Under helgen har vi fått vara barnvakt till Martins brorsdotter Bianca. Hon är så himla rolig, och vi spenderar gärna massa tid med henne. Vi hade planerat en dag med aktiviteter och massa att göra, så nu ska ni få följa med på lördagen. 

DSC_2488
Den här suddiga bilden tog jag på bussen till t-banan. Det var inte bara en liten tjej som var peppad till dagen, vi tyckte också att det skulle bli kul.

DSC_2495
Vi skulle hit, till Teknisk museum på Kjelsås. Vi var lite väl tidigt ute, så vi fick fint vänta ute med en massa andra barn och vuxna. 

'DSC_2506
Martin och Bianca sprang runt, runt den här konen i nästan en kvart. Vi fick med oss en del andra barn på springandet. 

DSC_2518
Vi började med att kolla in gamla musikspelare. Bianca var inte intresserad, så vi gick fort vidare. 

DSC_2531
Den här var lite mer spännande. 

DSC_2554
Här stod vi länge länge och försökte få en liten kula genom tre ringar. 

DSC_2582

DSC_2590
Vi kollade in en miniatyr tågbana en liten stund. 

DSC_2622
Och pratade om sjukdomar. Det var en bild på ett litet barn som var sjuk. Bianca pratade länge, länge om hur synd det var om barnet som var sjuk. Det var så gulligt att höra på. 

DSC_2635
Vi kollade in olika fordon och det stora flygplanet var det visst mamma C som körde. 

DSC_2711
Här kollar Martin och Bianca in en film på en man som tränar och de försökte härma efter. 

DSC_2749
På undervåningen är det massa interaktiva grejer att göra. Jag fastande vid fotosyntes flipperspel och Martin och Bianca hängde här och byggde torn. 

DSC_2757
I taket var det 4 flygplan med solpanel under. Lyckades man få ljuset på panelen började propellern på planet snurra och planet flyga fortare. 

DSC_2784
Jag hamnade i ett rum som var fyllt med klockor som kom från en och samma samlare. 

DSC_2795
Var mycket gladare än det jag ser ut att vara. 

DSC_2802
Vi gick vidare till en ljusutställning och passerade den här fina trappen. 

DSC_2814
Ett av rummen hade bara UV-ljus, men det gillade inte Bianca alls. 

DSC_2834
Det här var det sista vi gjorde innan vi for in till centrum för att äta på Max, köpte Duplo på Outland och massa godis i den stora godisbutiken inne på Arkaden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…