Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagen & lördagen förra veckan

I fredags for jag och Martin hem till min syster för lite pre-drinks. Jag skulle ta en bild på Martin men tog visst en selfie medan jag väntade på att han skulle bli färdig i telefonen. Såg lagom road ut. 

Men han blev aldrig helt färdig så tog en bild ändå. 

När vi skulle till t-banan från min syster så gick vi genom borättslaget. Där var det visst bara is och vi halkade omkring. Min syster ramlade två gånger, gled graciöst ned en backe och hon hade lite synkroniserad halkande med Martin och jag kramades med ett träd. Det var extremt kul kommer jag ihåg.

 Jag behövde helt sjukt på toan så vi stoppade förbi en bar på Torshov. Johanna och Martin kollade var vi skulle gå härnäst. 

 Visade sig att alla tre hade varit på baren innan. Sen gick vi över gatan för lite mat innan vi tog trikken in till centrum där det blev ett till pub-stopp för att min blåsa inte fungerade alls. 

 Vi dansade på Elsker och blev dränkta i öl och cider. Martin fick en man efter sig som vanligt när vi är på gayställen. Ungefär rätt efter den här bilden for vi hem och sov. 

 På lördagen ville jag in till stan för att se folk. Att vara låst uppe där vi bor och knappt vara nere i centrum gjorde mig lite smått tokig. Sen behövde jag fleecebyxor och skosnören. 

Vi hoppade av på Hasle och gick till vattendammen där och tittade lite. 

Och när vi ändå var i området beslöt vi oss för att gå och kolla på drömhusen i vårat drömområde. 

 Skulle verkligen vilja ta mera direkta bilder på husen, men det känns lite respektlöst mot de som bor där. Området heter i alla fall Hasle Hageby och är gamla arbetarbostäder till de som jobbade på Freia sjokoladefabrikk. Husen är i engelskstil, det känns som något ur Harry Potter. Även om det ligger väldigt centralt till och nära en stor väg är det otroligt tyst där. 

 Här är baksidan på några av husen. Det är så idylliskt där.

 Vi gick vidare till centrum genom Grünerlökka och stannade förbi Granit där jag köpte tre blomkrukor. Visar bilder senare. 

 När vi blev hungriga stannade vi på Café Sara för lite fika. 

 Min Martin. 

 Jag är helt säker på att jag inte har så extrema påsar under ögonen... Får hoppas att jag bara hade otur med ljuset. 

Vi pratade på om området vi vill bo i, och båda vill gärna flytta dit. Men det kommer nog att dröja många år innan det kan hända, just för att det är så dyrt där. 

Sen for Martin ut med några vänner och jag for hem och hade en filmkväll. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.