Fortsätt till huvudinnehåll

the Balm Voyage vol. II

I julklapp fick jag en the Balm-palett av min mamma. Hon hade sett här på bloggen att jag gillade det märket, och det är ju sant. 

Hon hade köpt Voyage vol. II, vilket är en palett tänkt till när man ska ut och resa. Den har det man behöver till ansiktet; ögonskuggor, highlighter, blush, bronspuder och två färgade krämer till läpparna/kinderna. Färgerna är lätta att matcha, och har man lite inspiration finns det en liten guide till vilken färg som passar ihop. 

Jag använder stort sett bara mina andra the Balm skuggor, och gillar dem. De är lätta att jobba med och har bra pigmentering, vilket är viktigt. 

P1090020x
Förpackningen är ganska stor, men jag har förstått att det är fler ögonskuggor + det andra till ansiktet, än det var i den första Voyage-paletten, men att storleken på dessa skuggor är mindre = du får mindre produkt. För min del var inte det något negativt, jag gillar att ha fler skuggor som passar fint ihop + att det var färger som behövdes i min sminksamling. 

P1090024x
När jag letade inspo till hur jag skulle använda paletten till nyårssminket, var det ett par personer som inte helt gillade färgerna, de hade hoppats på mer somriga färger. Jag gillar färgerna i paletten, och för min del gör det inget att inte turkos finns med. 

P1090031x
Ögonskuggorna heter välkommen på olika språk, vilket är passande till palettens tema. 

P1090040x
Nu har jag testat alla av highlightern, blusherna och bronsern, och jag gillar dem. Bronsern kräver helt klart mer övning, men det hjälper nog också att man inte är vinterblek när man börjar testa den ut. Highlightern ger ett väldigt fint ljus i ansiktet. Nu har jag bara testat den på brynbenet för att hela konceptet highlighter är något jag inte börjat med än. 

P1090044x
Dessa två till läppar och kinder är det som folk är mest tvetydiga till, antingen så gillar man de till kinderna eller till läpparna. Nu har jag bara testat ut den till vänster på mina läppar, och den var helt ok. Den sitter väldigt bra och är krämig, men den kräver lite jobb och så att få riktigt bra om man bara använder fingret. 
En annan tanke jag hade angående läppfärgerna och att man tar den med på resa/fest, hur fyller man på läppfärgen utöver dagen/kvällen på ett bra sätt? Den får inte plats i mina festväskor, och är aningens otymplig att ta med sig överallt.

P1090052x
I locket är det med en liten spegel i ett roder. The Balm vet verkligen hur man har ett genomgående tema bra. 

P1090089x
Nu innan du dömer skuggorna alltför mycket, det här är första gången jag har de på armen och tar bild och borde ha satt upp stativet + tänkte mer på ljuset än det jag gjorde. 
Skuggorna är i alla fall testade med lite mer än ett swipe över skuggan så att man bäst kunde se de på min bleka hud. 
Från vänster: Welcome, Bienvenue, Bienvenido, Benvenuto, Tervetuloa, Welkom, Willkommen, Välkommen, Fáilte. 

P1090094x
Från vänster: Kuwakaribisha (highlighter), Huan Ying (blush), Dobrodosli (blush), Croeso (bronser/blåmärke)

P1090104x
Från vänster (till läpparna/kinderna): Bem-vindo, Vitajte. 

Kommentarer

 1. Den har jag inte sett innan, ska spana in den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det :) Använder stort sett bara den varje gång jag sminkar mig nu :)

   Radera
 2. I could not refrain from commenting. Exceptionally well written!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …