Fortsätt till huvudinnehåll

Vad jag tyckte om mina julkalendrar Esse adventcalendar 2016 & Douglas adventcalendar 2016

Jag tänkte skriva lite om vad jag tyckte om mina julkalendrar jag hade under 2016. Jag fick en av Martin efter att han hade rest till Kiel i november och den andra beställde jag hem till mig. 

PC270052
Jag har sparat på det jag fått och samlat det mesta här. Blev en del saker till slut. 

PC270047
Jag vet inte helt priset på kalendern från Douglas, och jag har inte tänkt att fråga om priset heller. 
Den innehåller mest resestorlekar/testprodukter, med undantag från EOS läppbalsamet, ögonmasken, hårmasken, läppennan och kajalen.
Jag är riktigt nöjd med innehållet i kalendern och kommer att köpa full-size produkterna sen när det mesta tagit slut. Det är helt perfekt med massa testa på saker istället för bara full-size när man inte väljer själv vad den ska innehålla. Känner inte för att ha massvis med produkter jag aldrig kommer att använda. 
Något jag gillar extra mycket är de tre parfymerna, de luktar väldigt gott och storleken gör att de passar perfekt att ta med sig ut. Det är dofter jag inte hade köpt själv, men jag gillar de. 
Det var lite herrprodukter också, så de fick Martin ta. 

PC270063

Essie kalenderna var från mig, till mig och kostade lite över 400 kr. Jag hade Ciatés mini mani month för ett par år sen, då var det ett nytt lack varje år. I Essies var det lite mer blandade saker i den här. 
5 full size färglack, 1 full size primer, 1 full size anti-aging, 7 minilack, två pepperkakeformar, en liten väska, 2 set med nagel klistermärken, en nyckelring, nagelfil/buffer, en glasnagelfil (fick inte med den på bild), tå delare och en handkräm som jag använde upp. 

Med tanke på hur mycket man fick med är den helt klart värd prisen. Nu lyckades jag dessutom inte få någon färg jag redan hade innan (förutom gelcoaten i mini, har den i stor), så det kändes bra. Hittade dessutom lacket jag tänkt ha till bröllopet (Steal his name, det ljusrosa i full size). 

Enda jag tyckte var synd med denna var att nästan alla lacken kom på en gång, och sen fylldes kalendern av resten av grejerna. Kunde gärna ha fått varit lite mer blandat.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …