Fortsätt till huvudinnehåll

TBT Maj 2008-2015

Jag gillade det förra inlägget om årssammanfattningen om april, så jag gör en med maj också.

Maj är verkligen en underbar månad här i Oslo. Oftast så är den väldigt varm (ena året badade vi ute i maj) och det är ofta vi kan bada fötterna i fjorden. 

2015
Maj förra året bestod utav en massa tentor. Hade 5 st på en månad, men det gick bra tack och lov. 
Firade med pizza med min studiegrupp.

2014
Game of Thrones exhibition hade ett stopp i Oslo där jag och Jenny gick förbi. Köade så fruktansvärt länge, men det var väldigt kul när vi väl kom in. Fick se massvis av saker från serien. 

2013
Tillbringade 4 dagar i Amsterdam med Martin. Vi gick på museum, djurparken och åt massa god mat.  

2012
Massvis av blommor i Oslo.

2011
Spelade Sims på telefonen och den dog av en märklig orsak. Undrar om det faktiskt har hänt någon.

2010
Köade för att få biljetter till the Twilight Saga: Eclipse förpremiär. 

2009
En suddig bild på mig i min balklänning. Lyckades bli sjuk innan så jag gick ned massvis i vikt innan balen. Klänningen var lite väl stor, men den var fin för det.

2008
Kring april/maj 2008 var jag i Polen för att besöka koncentrationslägren. Två-tre elever från varje gymnasieskola i Skellefteå fick följa med, och jag blev utvald som en av två från min skola. 
Även om resa handlade om en fruktansvärd del av våran historia, hade jag det väldigt fint där. 
Tyvärr är mina bilder borta, men printscreenade enade inlägget. 

Kommentarer

 1. Gud vilka fina bilder du har!!

  SvaraRadera
 2. Kul med en tillbakablick!! :-D

  SvaraRadera
 3. hahaha the sims var ju för roligt. XD Vem hittar på sånt!? Blommorna är ju underbara nu såhär på våren. :) Hoppas att du får en trevlig helg. :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur. Kommer ihåg att jag var så irriterad över det dödsfallet... Det är bland det bästa med våren, grönskan.
   Det hade jag :)
   Kram

   Radera
 4. Oj då... när jag var där (förra veckan) så var 1 Zlothy värt 2kr! Polen har + är så mycket mer än det tragiska å mörka historien men det är ju det som hände i Auschwitz-Birkenau som nämns mest, på gott och ont! Krakow/Polen har blivit min favoritresa och vill återkomma dit fler gånger =)... det är ju så mycket mer än bara judehatet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var ju inte illa. Håller verkligen med, Polen är ett väldigt fint land.

   Radera
 5. Åh, vilken härlig återblick! Men alltså 5 tentor på en månad, herregud!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först var det en skriftlig hemmatenta i Barn, utveckling, lek och lära, sen 4 st i Konst, kultur och kreativitet. Det är 4 delmoment som räknas till ett betyg, men stressigt för det.

   Radera
 6. Svar
  1. Kul att du gillade inlägget :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.