Fortsätt till huvudinnehåll

Henie Onstad Kunstsenter Yayoi Kusama del 2

Nu ska vi se på den andra delen av prickutställningen till Yayoi Kusama. Första delen hittar du här

P3230181
Kusama har även designat en hel del kläder. De flesta med runda utskärningar som lät vissa delar av kroppen vara fri från tyg. 


P3230184
Gillade den här. Det var mycket att se på. 

P3230186
Ännu fler gula pumpor. Är något lugnande med alla prickarna. 

P3230189
Det här är bara en liten del av en enorm tavla. Min kamera klarade inte av att hantera all rosafärgen (för den var superduper rosa). Men en liten del gjorde sig bättre i kameran. 

P3230190
Kusama jobbade också en del med att skapa små trälådor. 

P3230191
Det här var en av mina favoriter. Kändes som något ur Underlandet Alice hamnar i. 
Det är massvis av rislampor med lampor som byter färg. Golvet är spegelblankt vatten med en torr gång som man gick på. 

P3230196

P3230199

P3230204
Att ha på sig vitt den här dagen var smart, för jag stack verkligen ut från Kusamas konst. 

P3230213
Vi gick in på ett rum med enorma uppblåsbara saker. Martin hoppade omkring. 

P3230216
En docka av Kusama. 

P3230221
Det här rummet var i starten av utställningen helt vitt. Men varje besökare får en prick som de kan fästa var de vill i rummet. 

P3230223

P3230227
Sen var det inte så mycket mer att se på och vi tog bussen in till Oslo igen.

P3230230
I stan gick vi till WB Samson innan vi tog t-banan hem. 

Kommentarer

 1. Så roligt och annorlunda! Kul när man får se något som inte hör till vardagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt kul och annars :)

   Radera
 2. Wow, så himla häftigt, stå där bland alla rislampor. :D Tårtbiten ser god ut. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen speciellt där :) Ville inte gå därifrån :) Den var väldigt god :)

   Radera
 3. Jag blir verkligen sugen på att uppleva det här själv när jag kikar på dina inlägg därifrån. Lite långt att åka bara :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd att det är en bit att resa, för den är verkligen värd ett besök :) Hoppas den utställningen kommer någonstans nära dig :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.