tisdag 19 april 2016

Bryssel 2016

Bilden kommer från Au goût d'Emma 


Nu är det ganska så exakt tre månader tills jag och Martin är nästan en vecka i Bryssel. Ingen av oss har varit där förut, men ett land som är känd för sin öl, choklad och serietidningar måste vara perfekt för oss.
Efter attacken i Bryssel var vi lite osäkra på om vi skulle resa. Men det känns dumt att "straffa" staden och inte besöka den + att den kommer nog vara väldigt säker när vi är där. Hur ställer du dig till sådant? Hade du rest?

Ända sedan vi bokade resan i början av året har jag planerat vad vi ska göra och inte minst, vad jag ska packa med mig för saker. Jag börjar packa i mitt huvud nästan direkt när vi bokade resan, vilket känns... speciellt. Men det är mycket att tänka på, har jag bra skor att gå massvis med, vilken väska ska jag ha med, och vilka kameror? Ska jag ta med mig systemkameran eller hybriden eller båda? Ska jag ta med en filmkamera eller börjar det bli lite väl mycket? Jag kommer helt säkert att göra ett packningsinlägg när den dagen väl kommer och väskan kommer bara vara fylld med det nödvändigaste (hej shopping).

Jag försöker att googla mig fram till vad staden har att erbjuda av mat, nöjen, shopping, nattliv och så vidare, men allt jag hittar är miniguider hos bland annat Trip advisor. Har svårt att hitta bra belgiska bloggare, eller andra bloggare som varit där, att det knappt är sant. Hittade en jag gillar nu när jag skriver det här, men det är den första.

Kommer nog att fortsätta pinna som en galning fram tills vi reser och får skriva min egen guide när jag väl kommer hem igen.

När/om du läser andras reseguider, vad är det för tips du gillar? Är gatnamn viktiga?


2 kommentarer:

 1. Jag skulle ha rest om jag hade planerat att resa till Bryssel! Jag är iofs en person som vägrar låta andra hindra mig och jag är säker på att det är JUST DET terron är ute efter... rädslan och låta ondskan få ta över andra människor! Sen är jag inte rädd för att dö faktiskt och tar hellre vara på min tid med att njuta och leva nuet ist...
  Jag gillar personliga sevärdheter samt smultronställen om jag skall läsa om andras restips. Adresser och gatunamn till en nice restaurang och caféer uppskattar jag iaf samt något specifik personligt affär kan också va intressant att få ta del av *S* Jag är mest för de personliga infot än det vanliga som man själv kan ta reda på liksom. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret :) Ska komma ihåg det när vi väl är där.

   Radera

Alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag slutade både jag och Martin tidigt. Vi skulle ut och äta en tidig middag och sen se en tidig film på bio.  Efter j...