Fortsätt till huvudinnehåll

Min julafton 2015

Då var det dags att se hur min julafton såg ut. 
Jag och Martin skulle fira hemma hos oss med min familj, precis som vi gjorde julen året innan. 
Vi hade ordnat en blandning mellan typiskt svenskt och typisk norsk julmat, så vi började dagen med gröt, sen till middag kalkon, medisterkaker, julepölse, svenska köttbullar och annat smått och gott till det. 

PC240074
Jag hade på mig klänningen som är omöjlig att få riktigt färg på bild. Kommer från Monki. 

PC240073
Martin fick vara i köket och göra mat. 

PC240069
Jag kollade till granen och la de sista klapparna på plats innan mamma och resten av familjen kom med deras paket. 

PC240087
Medan vi väntade kollade vi på Jakten på julestjernen. Väldigt fin norsk film. 

PC240092
När vi lagt på plats de andras paket blev det rätt så fullt. 

PC240094
Så var det dags för gröt. 

PC240098
När vi väntade på att Kalle och hans vänner skulle börja på TVn spelade vi Cards Against Humanity. Vi spelade med spöket Morgan, vi tog det översta kortet från en av de vita korthögarna och spelade för han. Morgan vann nästan. Men det blev så himla bra kombinationer som Vad åt Vin Diesel till frukost? Gud. Hur slår en den?

PC240102
Martin skulle ta bild på mig och min bror, och mamma tyckte att jag posade med en gång. Så bilden blev så här för jag visste inte helt vad jag skulle göra. 

PC240109

PC240110
Efter att Kalle var färdigt var det dags att dela ut julklapparna. 

PC240111
Så peppade. 

PC240115
Sen var det dags för middag och Martin pekar och berättar vad som finns på bordet. 

PC240117
Mina två raringar. 

PC240122
Efter middagen och lite TV-tittande spelade vi TP från 1986. Är så intressant när giltliga svar inte är Ryssland med Sovjet. 

De var hos oss till rätt så sent på kvällen. Var en väldigt fin och mysig julafton.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …