Fortsätt till huvudinnehåll

Hemma hos....

Tänkte visa hur våran lägenhet ser ut och starta med vårat vardagsrum och kök. Vi är långt från färdiga och har tänkt låta inredningen ta tid, så att vi får det som vi vill. 
HÄR hittar du bilderna på hur förra ägaren hade det, vi har gjort lite förändringar i ena sovrummet och då vardagsrummet. 

Från hallen kommer man in i vardagsrummet och då ser det ut så här.

Och står man vid bokhyllan ser man detta. Den korta väggen på andra sidan soffan har vi tänkt sätta dit en stringbokylla. Tror det kan bli himla bra, vi har redan designat upp hur vi vill ha den.
Bordet ska bytas ut mot något mindre, och mattan till något större och mindre lurvigt.

Och här har vi satt ena Ikeabokhyllan. Tyvärr är den i full kaos, men vi har mindre bokhylle plats nu än i förra lägenheten då den stora bokhyllan är i gästrummet/kontoret. 

Massvis av småsaker och mina skolböcker. 

Från bokhyllan ser man matbordet och ingången till köket. Lite mindre glittrigt än de bilderna från nyårsafton
I hörnet där barvagnen står har vi tänkt sätta dit ett glasskåp och ha våra figurer där. 

 Ingången till köket. 


Det är inte det största köket, men det fungerar. Så nu har du fått sett två av våra delvis färdiga rum. Är som sagt en del del kvar, som att få upp tavlor, köpa nya möbler och byta ut gamla. 

Kommentarer

 1. Kul inlägg, jag håller också på visa våra rum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Åh vad kul :) Tycker det är roligt att se hur andra bor :)

   Radera
 2. Åh vad fint ni bor! Älskar vardagsrummet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack <3 Det gör jag också :)

   Radera
 3. Ninni Andersen29 mars 2015 09:03

  Vad roligt att få se hur ni planerar och ordnar det hemma! Skal bli jättetrevligt att få se det i verkligheten nästa gång jag besöker Oslo!

  Jättesmart av er att ta er tid med inredning! Då blir ni supernöjda i längden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här ska få ta lite tid :) Vi har ju inte tänkt flytta på oss :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …