Fortsätt till huvudinnehåll

Teknisk museum och glass i solen

I torsdags förra veckan hade jag ledardag på praktiken. Jag skulle planera och leda en hel dag, vilket var väldigt kul. Min dag gick till Teknisk Museum vid Kjelsås. Det är en fin upplevelse för barnen, men väcker också nyfikenhet kring teknik.

 Vi såg på gamla tåg, bilar och flyg...

 Vi fick testa reflexer, balansen och se hur hårt våra hjärtan pumpade. 


 Den här spegeln var populär både hos barnen och vuxna. 


 Sen tåg jag t-banan mot stan. Skulle möta Martin på Majorstuen för att gå i Frognerparken. Har inte varit där på flera månader, så nu var det dags. 


 Åh vad jag älskar denna mannen <3

 Det var massvis av folk som var och gick i parken och tränade. Solen får verkligen folk att komma ut. 

 Har äntligen packat undan vinterkläderna och hoppas att jag inte behöver ta fram dom igen förrän nästa vinter. 
Jackan är supergammal från H&M, klänningen Monki, skorna Dr Martens och väskan är gammal och kommer från Coolway tror jag. 


 Vi satt och pratade om framtiden, både snart och om länge. Frognerparken har alltid varit ett ställe där vi planerar saker, vilket är himla fint. 


 Vi gick över en liten bro där folk har satt fast lås med initialer, lite som den bron i Paris. 

 Jag och Martin skulle i alla fall gå här, längs Bygdöy allé för att se på fina byggnader och skyltfönster. Vi hade tänkt äta glass på ett café men hittade ingen. 
 Så vi gick till Kiwi och köpte glass där, innan vi tog bussen till Helsfyr för att handla. 

Provade en Oreo-glass som var helt ok. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …