måndag 19 maj 2008

Home again ;)

Äntligen hemma. Nog för att jag har haft det urhärligt i Polen, men jag har smålängtat hem.
Jag vet inte riktigt vars jag ska börja så det kan bli lite flumm.
Men vi for ju iväg vid halv fyra på morgonen från E4an. Bussresan ner gick superbra, jag sov som en stock. Vi tog en pause i Sundsvall där vi köpte lite frukost och glass. Sen så bar det vidare ner. I Nynäshamn tog vi en liten break innan vi skulle på båten, vilket var behövligt.
Båtresan gick bra, vi sprang runt och flummade på. Polackerna var lite creepy, men men.
Resan genom Polen gick också fort. Sov supermycket därmed. Under bussresan var det lite tävlingar (vilka jag kom tvåa och trea på), så det hjälpte ju också tiden att flyta på.
Vi kom fram till centrat där vi skulle bo mitt inatten, så vi fick vara tysta som möss.
Dagen efter blev det attgå till Auschwitz (fortfarande noll koll på stavningen). Så nu har man stått under Arbeit Macht Frei portet. Sett på en massa bilder från den tiden då det var igång och varit i en gaskammare och sett klösmärkerna på vägen. Helsjukt.
Dagen efter blev det att fara till Birkenau, vilket var värre än Auschwitz. Jag pallar inte att skriva om det. Dock så kan jag säga att jag såg två harar där.
Nejmen nu ska jag fortsätta packa upp osv. Får skriva mer sen vad vi gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...